Fumetto nemzetközi képregény-fesztivál és verseny

(zoli79) A rangos Fumetto Nemzetközi Képregényfesztivál ismét nemzetközi verenyt hirdet. A verseny kiírását lefordítottuk, hogy ezzel ösztönözzünk mindenkit az indulásra…

A luzerni FUMETTO Nemzetközi Képregényfesztivál versenyt tart minden évben, ahol a képregénykészítõk összemérhetik munkáikat, és egymással gondolatokat cserélhetnek. Ez évben a pályázat témája a ZENE.

Pályázati feltételek:
Határidõ: 2006. január 20. (postai bélyegzõ dátuma).
Formátum: A4 vagy A3 (minden más formátumú munkát kizárnak a versenybõl)
Oldalszám: maximum 4, és csak egy képregénnyel lehet nevezni
Feliratok minden lap hátuljára: név, cím, telefonszám, e-mail cím és születési dátum
Csomagolás: szilárd, erõs borítékban, nem tekercselve
Válaszlevél: Ha válaszlevelet nem biztosít a pályázó, a munkákat a szervezõk nem küldik vissza, és csak egy évig tudják megõrizni. Nemzetközi pályázók számára ez a díj 5 Euro.
Kategóriák:
1: 18 évesek és idõsebbek
2: 13-17 évesek
3: 12 éves korig

A Fumetto nem vállal felelõsséget az elveszett, illetve megsérült munkákért. Amennyiben az alkotó nem rendelkezik másképpen, a Fumetto jogosult a munkák közreadására újságriportok, Fumetto reklámok, vándorkiállítási ismertetõk céljára.

A 2006-os zsûri: Stefano Ricci, rajzoló, Hamburg; Helge Reumann, illusztrátor, Genf; Katja Lüthge, újságíró, Berlin Mirjam Broger, kulturális programszervezõ; Párizs; Yves Demay, újságíró, Lausanne

Kiállítás: A zsûri negyven-ötven képregényt fog kiválasztani a fesztivál keretén belül megrendezett kiállítás anyagára. A jelölést nem elért képregények dossziékban lesznek megtekinthetõek. Ezen felül a jelölt munkák majd egy vándorkiállítás anyagát képezik.

Díjátadás: A díjakat 2006 április 8.-án szombaton lehet átvenni. Az összes kiállított munka alkotója hivatalos a díjátadási ünnepségre.

A díjak: A zsûri korkategóriánként három díjat oszt ki. Ezen kívül lesz még egy díj a legjobb forgatókönyvért. A fesztivál látogatóinak lehetõségük lesz szavazni a közönségdíjra. A nyertesek készpénz jutalmának teljes összege 5000 CHF és a kiosztott ajándékok összértéke is ugyanennyi.

1. Kategória: Boesner-díj
2. Kategória: Data-Quest díj
3. kategória: MIGROS díj
a forgatókönyv díj a STRAPAZIN ajándéka
A közönség díj a Neue Luzerner Zeitung díja, a díjazott munka ugyanebben a lapban megjelenik.

A munkákat ide kell beküldeni: Fumetto Competition
PO Box 5163
CH – 6000 Luzern 5

Bõvebb információ: http://www.fumetto.ch