Casshern, Lone Wolf and Cub és D

[ninja] Három DVD elõzetese, melyeknek sok manga és anime rajongó örülni fog!

Casshern

A 21. század vége felé járunk. Az Európa és a keleti szövetségesek között 50 éve dúló pusztító háború a keletiek gyõzelmével végzõdik, s új szövetség jön létre Eurázsia néven. A béke azonban nem örömteli, mivel a háború során bevetett biológiai- és atomfegyverekkel teljesen szétrombolták a bolygót. Az emberek elcsigázottak és kiégettek: közel a végsõ pusztulás. Az egyetlen remény a túlélésre egy genetikával kísérletezõ tudós kezében van, aki úttörõ gyógymódot fejleszt ki az emberiség megmentésére. De a kísérlet balul sikerül, s egy mutáns android faj szabadul el a Földön, amellyel a maréknyi túlélõ tehetetlennek bizonyul: csak egyvalaki rendelkezik elég erõvel, hogy háborút vezessen a robotok ellen, a tudós halott fia, aki a hõs Cassernként reinkarnálódik.

A Casshern-t számos országban a 2004-es év legjobb sci-fijének nevezték. Látványvilágát a legtöbb kritikus a Mátrixéhoz hasonlította, Amerikában a Wachowski-testvérek filmjének japán változataként tartják számon. A film egy anime-sorozat alapján készült, amelyrõl sokáig úgy vélekedtek, hogy lehetetlen vászonra álmodni, azonban egy tehetséges fiatal kliprendezõnek hála végül sikerült óriási költségvetésbõl elkészíteni minden idõk egyik legjobb japán sci-fijét.

A Casshern november 15-én fogja meglátni a napvilágot duplalemezes kiadvány formájában. A Black Mirror által forgalomba hozott produkció ára 3.990 forint lesz. Az elsõ lemezen a film lesz eredeti (1.85:1) képaránnyal, 5.1-es és dts magyar, 5.1-es és dts japán hanggal, valamint magyar felirattal. A második korongon pedig a következõ extrák segítségével tudhatunk meg egysmást a film hátterérõl:
Így készült a film (45 perc) – magyar felirattal
Törölt és bõvített jelenetek (30 perc) – magyar felirattal
Interjúk a szereplõkkel (33 perc) – magyar felirattal
Extrafilm a rendezõ kommentárjával (13 perc) – magyar felirattal
Eredeti mozi elõzetesek
TV elõzetesek/reklámok

Forrás: dvdextra.hu

A sógun orgyilkosa

Ogami Itto a sógun leghûbb szamurája, aki nem kérdõjelezi meg gazdája parancsait, és kegyetlenül végez annak ellenlábasaival. Amikor viszont hazatér, szeretõ férj és gondoskodó apa válik belõle. A sógun azonban egyre inkább elveszti az eszét, és félteni kezdi hatalmát Ogamitól, ezért bérgyilkosokat küld ellene, akik azonban csak Azamit, Ogami feleségét ölik meg. A gazdátlanná vált szamuráj ezután bosszút esküszik, és kisfiával, Daigoróval együtt számol le a sógun csatlósaival.

A sógun orgyilkosa egyike a legjobb és legvéresebb szamurájfilmeknek, nem véletlen, hogy még Quentin Tarantinót is megihlette a Kill Bill készítésekor. Olyannyira, hogy annak második részében egy rövid részlettel is tisztelgett a film elõtt.

A magyar kiadás egyedülálló a világon, hiszen az alap extrák mellett megtalálható rajta a Magányos farkas és farkaskölyök (Lone Wolf and Cub) címû sorozat elsõ két része is, amelyekbõl A sógun orgyilkosá-t összevágták. A duplalemezes, exkluzív kiadás tehát három filmet kínál egy DVD áráért. Különlegesség a kétoldalas, kifordítható borító is, amelynek egyik oldala a kultikus A sógun orgyilkosa, a másik pedig a Magányos farkas és farkaskölyök (Lone Wolf and Cub) címét és borítóképét tartalmazza. Ezzel gondolva a gyûjtõkre.

A 3-in-1 kiadvány november 14-én jelenik meg a Navigátor Film forgalmazásában. Az elsõ korongon A sógun orgyilkosát találjuk eredeti (2.35:1) képaránnyal, magyar és angol mono hanggal, magyar felirattal, valamint képgalériával, elõzetesekkel, forgatási naplóval, japán történelemórával és filmösszehasonlítással.

A második lemezen A sógun orgyilkosa alapját szolgáló két japán csambarát, a Magányos farkas és farkaskölyök: A bosszú kardja és a Magányos farkas és farkaskölyök: Gyermekkocsi a Sanzu folyónál címû filmeket találjuk, mindkettõt eredeti (2.35:1) képaránnyal, japán mono hanggal és magyar felirattal. A három filmet tartalmazó csomag ára 3.990 forint lesz.

D, a vámpírvadász – Vérszomj

Sok ezer év múlva a jövõben, a vámpírok egykori rémuralma a végéhez közeledik. Rettenthetetlen fejvadászok tizedelik õket, fajuk a kihalás szélére sodródott. D, az egyik leghírhedtebb fejvadász maga is félig vámpír, félig pedig ember. Hosszú fekete köpenybe burkolt alakját, és gyönyörû, sohasem öregedõ arcát senki sem felejti el, aki valaha is látta. Mikor egy gazdag birtokos lányát, Charlotte-ot elrabolja Meier Link, a rettegett vámpír, D-t bérelik fel, hogy találja meg, és hozza vissza élve õt – vagy végezzen vele, ha már túl késõ lenne. A család azonban mást is megbíz a feladattal, egy csapat fejvadász, a Markus Testvérek szintén Meier nyomába erednek. Megkezdõdik a hajsza, ami nemcsak az üldözöttek számára tartogat szörnyû veszélyeket, hiszen még senki sem tudja, milyen csapda várja az út végén.

D, a vámpírvadász történetét a Ninja Scroll és az Animátrix: Program legendás rendezõje, Yoshiaki Kawajiri vitte a nagyvászonra, így nem meglepõ, hogy a japán animációs filmek egyik leglátványosabb és legnépszerûbb darabjáról van szó. Az aprólékosan kidolgozott, fantáziadús akciójelenetek, a páratlan látvány, illetve a gótikus horror- és romantikus elemeket is tartalmazó izgalmas történet miatt sok nézõ kedvencévé vált az egész világon, és került a legnagyobb klasszikusok közé.

A remekbe szabdalt anime november 28-án jelenik meg duplalemezes kiadásban 3.990 forintos áron. Az elsõ korongon a filmet találjuk eredeti (1.85:1) képaránnyal, 5.1-es és dts magyar, 5.1-es és dts angol, valamint 5.1-es japán hanggal és magyar felirattal. A második lemezen a következõ extrák kapnak helyet:
Werkfilm: így készült a D, a vámpírvadász – Vérszomj (magyar felirattal)
Werkfilm: a kulisszák mögött (magyar felirattal)
Három jelenet összehasonlítása a storyboarddal
Elõzetesek a világ minden tájáról
Képgaléria

Forrás: dvdextra.hu