Asterix és az Olimpia

[ninja] Az SPI International filmforgalmazó és gyártó vállalat a Cannes-i Filmfesztivál alatt aláírta Európa egyik legnagyobb filmprojektjérõl szóló szerzõdést. Az Asterix és az Olimpia (Asterix aux jeux Olympiques) egy 80 millió eurós gyártási költségû film, amely a sikeres és már-már örökzöld Asterix sorozatot folytatja…

Ezúttal a történet az Olimpiáról szól, és a szereplõk között az európai film- és sportélet nagyjai szerepelnek, olyan celebritások társaságában, mint például Gérard Depardieu, Alain Delon, Jean-Claude Van Damme, vagy Zinédine Zidane, David Beckham, Michael Shumacher, Giselle Bündchen.

„A tárgyalás úgy indult, mint egy általános forgalmazói megbeszélés, ám végül a film rendezõjével, Thomas Langmann-nal rájöttünk, hogy a hagyományosnál sokkal közelebbi együttmûködés is lehetséges“ – mondta Ivan Hronec, az SPI International Közép-európai régióigazgatója. „A rendezõ és a producerek kiemelték, hogy az Asterix-filmek csoportja minden idõk egyik legsikeresebb európai alkotásait foglalja magában, és megkértek minket, hogy kommentáljuk a forgatókönyvet. Meghívtak minket az alicantei forgatásra is, majd felajánlották azt a kivételes lehetõséget is, hogy abból a négy országból, ahol forgalmazni fogjuk a filmet (Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország) ismert emberekkel bõvíthetjük a szereplõk listáját. Ez az esély igazi örömmel töltött el bennünket.” Az Asterix arra is lehetõséget nyújt az SPI számára, hogy az európai filmgyártás részeseként magasabb pozícióba kerüljön. „Minden tõlünk telhetõt megteszünk, hogy a munkába bevonjunk helyi filmeseket – jelentette ki Ivan Hronec – Sõt Thomas-szal, a rendezõvel további tárgyalásokat kezdtünk egyéb, közös munkáról is.”

Igaz, az Asterix és az Olimpia gyártási folyamatai még csak most zajlanak, a hazai közönség nem marad merész gall nélkül, az õsszel mozikba kerül ugyanis az Asterix és a vikingek, a sorozat egy újabb, rajzfilmes változata.

forrás: odeon.hu