Largo Winch (A film)

2009 egyik leginkább várt európai filmje? A képregény-rajongók közében az állítás nagy átlagban megállja a helyét, annak pedig kimondottan örülünk, hogy a nevére rácáfoló Best Hollywood elhozza nekünk a filmet. Reméljük, hogy az elvárások nem túl magasak.

A Largo Winch nevet, aki nem csukott szemmel járja a világot, minden bizonnyal már jó párszor hallotta. Gondoljunk csak a Paolo Seganti főszereplésével készült 2001-es tévésorozatra, a Largo Winch – Az igazságtevőre, vagy a számítógépes játékra, de azért mindig érdemes szem előtt tartani, hogy Largo Winch eredetileg egy képregény-figura.

Mégpedig egy belga képregény-figura, akinek sikersorozata 1990-ben indult, s tart a mai napig, köszönhetően Jean Van Hamme írónak és Philippe Francq rajzolónak. Szerencsére most már a képregény nemcsak a franciául tudóknak jelent élvezetet, hiszen a Képes Kiadónak köszönhetően itthon is megjelent három kötete.

A meglehetősen nemzetközi szereplőgárdával bíró film (a francia Tomer Sisley Largi Winch, mellette láthatjuk az angol Kristin Scott Thomas-t, a szerb Miki Manojlovicsot és a cseh Karel Rodent is) természetesen Largo Winch-ről szól, aki egyik napról a másikra a világ egyik leggazdagabb emberévé válik, miután megörökli nevelőapja üzleti birodalmát. Más kérdés, hogy annak átvétele nem olyan egyszerű, mint gondolnánk.

A magyar premiert a Best Hollywood március 5-re időzítette.

Largo Winch
francia, kalandfilm – thriller
Hossza: 108 perc
Gyártás éve: 2008
Rendező: Jérome Salle
Főszereplők: Tomer Sisley (Largo Winch), Kristin Scott Thomas (Ann Ferguson)
További szereplők: Miki Manojlovic (Nero Winch), Mélanie Thierry (Léa / Naomi), Gilbert Melki (Freddy), Karel Roden (Mikhail Korsky), Steven Waddington (Stephan Marcus), Anne Consigny (Hannah), Radivoje Bukvic (Goran), Nicolas Vaude (Gauthier – the butler), Benedict Wong (Wiliam Kwan), További szereplők…

Nero Winch (Miki Manojlovic) a dúsgazdag mágnás árvaházban nőtt fel, így örökbefogad egy fiút, Largo Winchet (Tomer Sisley). Ann Ferguson (Kristin Scott Thomas) feltett szándéka, hogy megszerzi a hatalmas Winch vagyont, ezért megölik Nero-t, és hogy az öröklés egyszerűbb legyen, Largo-t is üldözőbe veszi. Largo megesküszik, hogy kideríti az igazságot és bosszút áll, de közben éppen apja gyilkosai elől kell menekülnie.

Hivatalos honlap: largowinch-lefilm.com