Kittenberger – Fabriqué en Belgique

Cím: Kittenberger – Fabriqué en Belgique
Szerző(k): Somogyi György, Dobó István, Tebeli Szabolcs
Kiadó: Oneway Media
Ár: 2499 Ft
Formátum: kötet
Terjedelem: 60 oldal
Megjelenés: 2016.05.08.
Megvásárolható: Közvetlen a szerzőtől
Online vásárlás:
Bevásárlólista: Loading

2010-ben keltett nagy feltűnést Somogyi György, Dobó István és Tebeli “Brazil” Szabolcs képregénye, amely a híres Afrika-kutató Kittenberger Kálmán kalandos életét dolgozta fel. A nagy reményekkel indult, de kudarcba fulladt Galaktika Steampunk Comix pályázat egy időre elvette az alkotók kedvét a mű befejezésétől, de úgy tűnik, a 12. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon végre kezünkbe vehetjük a kész kötetet. Amely ráadásul egy trilógia első része!

1907. A legendás magyar vadász, Kittenberger, valamint két barátja, Ács és Baka, Afrika gyarmatosítók által sanyargatott legsötétebb országában, a Kongói Szabadállamban egy állatnak álcázott pusztító fegyverrel csapnak össze. Eközben mit sem sejtenek arról, hogy a szálakat a már háborúra készülő Belgium gépiesített világából mozgatják.

Kittenberger Kálmán életének kalandos eseményei keverednek a múlt század elejének izgalmas időszakával, a kor ismert, de mára többségében elfeledett magyar alakjaival, kitalált és irodalmi figurákkal, valamint a steampunk stílus különös gépezeteivel, találmányaival. A fiktív és látványos környezetben játszódó epizódok Kittenberger életének és a kor történelmének valós eseményein alapulnak.

Előzetes oldalak:

A kiadvány 60 oldalas lesz, amiből 48 oldalas maga a képregény, a többi egyelőre meglepetés. Az alkotók több nyelvű megjelenést, és könyvesbolti terjesztést is terveznek.

Aki a képregény készítésének folyamata iránt érdeklődik, annak érdemes ellátogatnia az alkotók utoljára 2011-ben frissült, de rendkívül gazdag blogjára, aki pedig az alkotókra kíváncsi, neki itt egy 2010-es interjú az Indexen.