Zorrókettő – A jót könnyű megszokni.

A jót könnyű megszokni. Ha elindul egy hosszabb képregénysorozat, az első és a befejező résznél kileng a recenziós mulató. Mintha egy sorozat csak első és utolsó részből állna, a hetedikre, a tizedikre vagy a másodikra ki figyel fel?

Meg aztán kicsit sportközvetítés-jellege is lenne, ha tizenkét számról tizenkétszer ugyanannyi recenzió születne, szinte ugyanazzal a tartalommal.

Tálosi edző még mindig jól vezeti játékosait. Ő a csapatkapitány is.
A szereplők dinamikusan mozognak a mexikói pályán, Vári pályaedző finoman vonalazza elképzelésit, Vadas gyúró segédletével megelevenednek a meccs tónusai.
A fedlapot pedig ez alkalommal Németh szaktekintély borította be.

Vagy mindig mi történt az előző részben?

Alta-Californiában járunk 1832-ben, négy évvel a mexikói függetlenségi háború után…

A jó szereplők a Vega-család, a rossz a Cazares és a Fuentes. A jók a korrupció, a mini-diktatúra ellen harcoló józan „nyugatias” hazafiak. Legtöbbjüknek semmi esélye, hogy szembeszálljon a rosszakkal, a kegyetlen, kapzsi, gyilkos, „maradi” hazafiakkal. Egyiküknek annyi, hogy éjszakánként Zorrónak öltözve lassan, de biztosan bosszút áll minden gonosztettért, amit az országa, közössége tagjai ellen elkövetett az ál-hatalom.

Vagy jöjjön az, milyen nagy szó, hogy nemzetközi brandet írnak/rajzolnak/színeznek magyarok, és ez még csak a második szám?

Érdekesebb volt Tálosi András történetvezetése. Az előző rész cliffhangerrel zárul. Valaki rálő valakire, és nem tudjuk, eltalálta-e, kire lőtt.
Ez a rész – a megszokottaktól eltérően – nem a feszült szünet feloldásával kezdődik, hanem pár oldalig még keveri az idősíkokat, hogy aztán adjon választ a függő kérdésre.
Ezután nagyjából lineáris a történet, majd újra egy feszült pillanattal zárul a füzet.

Jöhet a harmadik.

Lénárd László

Cím: Zorro #2
Szerző(k): Tálosi András, Vári Tamás, Vadas Máté, Németh Gyula
Kiadó: GooBo
Ár: 1500 1400 Ft
Formátum: füzet
Terjedelem: 32 oldal
Megjelenés: 2019.10.12.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: bubibolt.hu szukits.hu