Zórád Ernő Képregényei #1 – Aranyásók Alaszkában

Cím: Zórád Ernő Képregényei #1 – Aranyásók Alaszkában
Szerző(k): Zórád Ernő, Haránt Artúr
Kiadó: Nero Blanco Comix
Ár: 1250 Ft
Formátum:
Terjedelem: 32 oldal
Megjelenés: 2013.10.20.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

Sok éve várat magára egy Zórád Ernő életműsorozat, most úgy néz ki, a Bayer Antal féle Nero Blanco Comix végre belecsap egy válogatásba. Az újrakiadás iránti igényt nem ragozzuk tovább; egy tisztességes magyar képregényrajongó vagy ismeri Zórád nevét vagy menthetetlen.

Az első kötet az eredetileg a Füles 1977-es számaiban folytatásokban közölt Aranyásók Alaszkában lesz, melyet Jack London Smoke Bellew c. elbeszéléskötete alapján írta és rajzolta Zórád Ernő. Az újrakiadás a kArton galéria birtokában lévő eredeti rajzok alapján készül (azaz nem a Füles vagy egyéb nyomatokból), újonnan színezett borítóval (Haránt Artúr) és újonnan beírt szöveggel. Mindezek mellett az eredeti közlésnél nagyobb oldalméret (20×26 cm) miatt is érdekes lehet a kiadvány azon keveseknek is, akiknek megvannak a Füles közlések valamelyike.
A kiadvány a 24 oldalas fekete-fehér képregényt és Bayer Antal 2 oldalas tanulmányát tartalmazza.
A képregény 1977-ben, majd 1994-ben jelent meg a Füles rejtvényújságban, ez az első gyűjteményes kiadása.
A korlátozott példányszámú képregény az eredeti árnál kedvezőbben 850 ft-ért lesz kapható a 26. Képregénybörzén. Előjegyezni a kapcsolódó Facebook-eseményen lehet. (A rendezvény utáni beszerezhetőségről később adunk tájékoztatást.)

Kapcsolódó bibliográfiák:
Füles bibliográfia
Zórád bibliográfia