X PROFESSZOR – Pszi-háború / A Muir-Sziget saga (MLH036)

Cím: X PROFESSZOR – Pszi-háború / A Muir-Sziget saga (MLH036)
Sorozat: A MARVEL LEGNAGYOBB HŐSEI K.GY.
Szerző(k): Chris Claremont, John Byrne, Terry Austin, Glynis Oliver, Fabian Nicieza, Peter David, Paul Smith, Andy Kubert, Steven Butler, Kirk Jarvinen, Whilce Portacio, Joe Rosas, Glynis Oliver, Dana Moreshe, Steve Buccellato
Kiadó: Hachette
Ár: 2990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2023.01.07.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Charles Xavier professzor, az X-Men rettenthetetlen alapítója és a Marvel Univerzum egyik legzseniálisabb elméje egy igazi ikonikus karakter!
Ismerd meg A Muir-Sziget sagát, ezt a nagyszerű, klasszikussá vált történetet, amiben az Árnykirály visszatér!
Az X-Men népszerűségének csúcsán az író, Chris Claremont a képregények legragyogóbb tehetségeinek segítségével felforgatta Charles Xavier világát! A hősnek egy olyan fenyegetéssel kell szembenéznie, ami a legmélyéig megsérti, ami a professzor számára fontos, ezért kénytelen Küklopszot és hihetetlen mutáns csapatát, az X-Faktort segítségül hívni, hogy biztosíthassa a mutánsok megmentését.
A Marvel legnagyobb hősei gyűjtemény jelen kötetében tanúja lehetsz Xavier és a félelmetes Árnykirály első csatájának is, ami A rejtélyes X-Men 117. számában jelent meg, és amiben X professzor felfedi, miért is ő a Marvel legzseniálisabb médiuma.
A KÖTET TARTALMA: UNCANNY X-MEN 117. és 278-280. valamint X-FACTOR 69-70.

Ed Hammond, Marvel szerkesztő (Panini UK) előszava:

Az X-Men kezdettől fogva nagy árat fizetett az egyenlőségért vívott harcáért. A csapat útját halál, áldozathozatal és árulás szegélyezte. Ők azonban nem adták meg magukat a kétségbeesésnek, nem ábrándultak ki ügyükből, hanem küzdöttek tovább. Ez az állhatatosság és elhivatottság javarészt egyvalaki tanításának és útmutatásának köszönhető, az embernek, akinek álmaira épült maga az X-Men is. Ő Charles Xavier professzor.
Charles a Xavier Iskola Tehetséges Fiataloknak igazgatójaként arra tette fel az életét, hogy ifjú mutánsokat képezzen ki és megtanítsa nekik, hogyan tudják uralni képességeiket. Hite egy olyan világban, ahol az emberek és a mutánsok békében élhetnek egymás mellett, generációkat inspirált. Az eredeti X-Mentől a legfrissebb tanoncokig mindnyájukat egyesíti a bigottság és a gyűlölet elutasítása.
Xavier az egyik legjobb példa a Stan Lee karaktereire jellemző dichotómiára: fizikailag korlátozott, képességeinek hála ugyanakkor a Föld egyik legnagyobb hatalmú mutánsa. Telepátiája rendkívüli
empátiára és megértésre tanította, és ahhoz képest, hogy milyen sokak legféltettebb gondolataiba nyert betekintést, megnyugtató, hogy még mindig hisz az emberek alapvető jóságában. Nemes szándékai
ellenére is előfordult azonban, hogy manipulációhoz folyamodott, elárulva a hozzá legközelebb állók bizalmát, bár hite szerint ezt mindig a jó ügy érdekében tette.
Ezt a kötetet az Uncanny X-Men 117-tel kezdjük, ami a találó Pszi-háború címet kapta. Claremont és Byrne klasszikus története egy visszatekintés a fiatal Xavier és az Árnykirály első összecsapására. Ez volt az az esemény, ami aztán főhősünket arra inspirálta, hogy megalapítsa az X-Ment.
Aztán jön a kora 90-es évekbeli Muir-sziget saga, amiben Xaviernek ismét szembe kell néznie a még erősebben visszatérő Árnykirállyal. Az itt zajló pszichikus küzdelem remek példája annak, hogy Xavier milyen irtózatosan erős, és hogy egykori és jelenlegi diákjai mennyire elkötelezettek mentoruk álma iránt.
Xavier ragyogó fénysugár a homo superior legsötétebb időszakaiban, öröksége pedig egészen a mai napig tart, hogy az embereket és a mutánsokat egyaránt egy jobb világ megteremtésére inspirálja

Előzetes oldalak: