Visszatér Emily (is)

A Fumax kiadó erősen kezdi az évet. Egyrészt besegített a Dylan Dog beindulásába, másrészt folytatja az itthon képregényből egyelőre nem, de regényből ismert Emily kalandjait, és amíg a képregényben be nem kopogtat hozzánk, addig szintén csak a regények lapjain olvashatjuk az Assasin’s Creed sorozatot, és annak legújabb tagját:

Februárban már két könyvünk jelenik meg:

Az ezrek által várva várt új Assassin’s Creed kötet, a Fekete lobogó, amely a XVIII. századi kalóz aranykort és annak legismertebb kalózait vegyíti az Assassin’s Creed világával, és remek alkalom lesz arra, hogy azok is kipróbálják a sorozatot, akik eddig nem tették.
Vele együtt jön Az Árny csábítása, az Árnyorgyilkos trilógia második kötete, amelyben folytatódik Caim története, akinek képességeit leginkább a képregényekből és videójátékokból megismert Darkness képességeihez tudnánk hasonlítani.

Márciusban érkezik egy olyan könyv, ami ismét egy nagyon fontos lépést jelent a Fumax kiadó pályafutásában. David Benioff Tolvajok tele című szépirodalmi történelmi kalandregényével ugyanis egy új sorozatot indítunk Fumax Irodalom néven. A New York Times bestseller, ALA Alex díjas, közel negyven országban kiadott regény írója Benioff a Tolvajok tele óta nem írt új könyvet, ugyanis ő az alkotója, producere és a forgatókönyv írója a Trónok harca tévésorozatnak. A könyv Gy. Horváth László remekbe szabott fordítását kapta, és a műről bővebben itt olvashattok.

Március végén vagy áprilisban jön Anthony Ryan: A vér éneke (Blood Song) című regénye, a Hollóárnyék trilógia nyitó kötete, az epikus fantasy, amiről csak legekben lehet beszélni.
2013 legkiemelkedőbb fantasy debütálásának (legalábbis nyomtatásban 2013) már közel 20 országban elkeltek a kiadási jogai, és a Goodreads és Amazon olvasói értékeléseinek 96%-a 4 vagy 5 csillagos. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag mindenkinek nagyon tetszett, aki elolvasta. A könyvről részletesebben itt olvashattok.

Áprilisban további két kiadványunk jelenik meg:

Dan Wells Nem akarlak megölni című regénye, amely a Nem vagyok sorozatgyilkos trilógia záró kötete. John Cleaver ismét, immár utoljára felveszi a harcot a gonosszal, legyen az külső vagy belső. Mi is nagyon kíváncsiak vagyunk rá, hogyan zárul a trilógia. A Goodreads.com olvasói értékelései alapján ez lesz a legerősebb kötet belőle. Dan Wells itthon is egyre népszerűbb, nekünk is az egyik kedvenc szerzőnké vált, eddig még egy művének a minőségében sem kellett csalódnunk.

Emily the Strange: Különös különcségek, az Emily illusztrált regénysorozat második kötete.
Emily végre visszatér, remélhetőleg sokak nagy örömére. Lesz a könyvben a két Emilyn kívül többek közt macsakfordítógép, kémpelenka, családi kopogó szellem és sok más elszállt dolog.
Nem csak gyerekeknek!

Jó eséllyel az első félévben jönnek még a következők:

Michael J. Sullivan: Smaragdvihar, a Riyria krónikák negyedik része.
Kedvenc tolvajaink, Hadrian és Royce ezúttal tengerre szállnak. Itthon is egyre többen fedezik fel ezt a nagy sikerű fantasy sorozatot, ahogy egyre izgalmasabbá válik a történet. A negyedik kötet még az eddigiekre is rátesz majd egy lapáttal, és ezúttal végre egy olyan részt kapunk, amely fantasy elemekben is bővelkedik.

James S. A. Corey: Kalibán háborúja (A Térség 2. kötet).
2013-ban a Leviatán ébredése a magyar olvasók körében is hatalmas sikert aratott, és hamarosan olvashatjátok a folytatását, amely egy kicsivel még vastagabb lesz mint az elődje, a Goodreads.com olvasói értékelései alapján pedig még annál is jobb. Ebben a kötetben három új főszereplő kerül bemutatásra Holden mellett és mindhárom nagyon eltalált, érdekes karakter lesz. A Kalibán háborúját jelölték Locus díjra, és elődjéhez hasonlóan megnyerte 2013-ban a Reading List díjat sci-fi műfajban.
A Térségből tévésorozatot akarnak csinálni, reméljük hamarosan láthatjuk is az eredményét.

Kathy Reichs: Seizure (Virals – Fertőzöttek 2. kötet), a magyar címe még nem született meg.
A Virals-Fertőzöttek bejött a hazai olvasóknak, így nem volt kérdéses a kifejezetten ifjúsági sorozat folytatása.
A Seizure-ben Tory Brennan és barátai a híres kalóznő, Anne Bonney (az Assassin’s Creed Fekete lobogóban is jelentős szerepet kap a hölgy) kincse után kutat, de persze másoknak is fáj rá a foguk.
Kathy Reichs ifjúsági sorozata mellett, a felnőtt könyveit is ki fogjuk adni 2014-től kezdve, az ő Temperance Brennan regényei szolgáltatták az alapot a Dr. Csont tévésorozathoz.