Változások a Marvel háza táján

Az utóbbi időben egyre több hír érkezik távozó írókról, szerződést bontó rajzolókról, íme néhány morzsa ezek közül:

– a Daredevil egyik rajzolója, Paolo Rivera elhagyja a Marvelt, mert a jövőben szeretne saját, és mások szerzői képregényeire koncentrálni. A borítókhoz még visszatérhet, de semmi egyéb.

– Rivera-tól a zseniális Chris Samnee veszi át a stafétát a 14. számtól kezdve. Persze időnként vendégrajzolók is várhatóak, mint például Mike Allred a 17. számban.

-idén ősztől már nem Ed Brubaker írja Amerika Kapitány kalandjait. A hosszú évek során szinte hozzánőtt karakter következő számait Cullen Bunn-nal közösen jegyzi majd, aztán egy önálló, általa írt füzettel októberben köszön el a rajongóktól. Rivera-hoz hasonlóan szeretne szerzői képregényeivel foglalkozni, egyedül az egyre jobb Winter Soldier sorozatot viszi tovább a Marvel-nél.

Bendis ugyancsak ősszel válik meg a Bosszú Angyalaitól, attól a sorozattól, ami az utóbbi években sokadik reneszánszát élte a kezei alatt. Magyarul is olvashatóak munkái a Kingpin jóvoltából.

– Az idei ősz már csak ilyen: Hickman befejezi a saját kis (illetve nagy) Fantasztikus Négyes történetfolyamát. Az FF sorozat pedig valószínűleg néhány számmal később meg is szűnik, tekintve, hogy Hickman nélkül nem sok funkciója marad.

De hogy hova is mennek ezek a nagy nevek, Rick Remenderrel kiegészülve? Most üljetek le: maradnak a kiadónál!

A Marvel ugyanis idén ősztől egy DC-reboothoz hasonló valamit tervez, kicsit másképpen kivitelezve. Az alapkoncepció az, hogy a legfontosabb címeiket új gárdával, 1. számtól kezdenék „újra”, és a nagy író-rajzoló jövés-menés ezt a célt solgálja majd. Állítólag a jól bevált karakterek némelyike új identitást, ruhát, esetleg képességeket is kap, valamint lesznek olyan sorozatok, amelyek már régóta nem jelennek meg, a „reboot” miatt azonban újrakezdődnek (mint mondjuk a Swamp Thing a DC-nél).

Az eddig bejelentett címek, és az alkotói gárda:

Uncanny Avengers #1 (október)
Író és rajzoló: Rick Remender és John Cassaday

Történet: az Avengers VS X-men befejezése után a két csapat újra összefog (mint ha mi sem történt volna, gondolom), hogy a mutáns fajt veszélybe sodorni igyekvő Red Skullt legyőzzék. Az alkotógárda nem mindennapi!

All New X-Men #1 (november)
Író és rajzoló: Brian Michael Bendis és Stuart Immonen

Történet: az eredeti X-men csapat 5 tagja felbukkan a jelenben. Hogy mit szólnak majd az Avengers VS X-men eseményeihez, valamint hogy ez Jean Grey visszatérését is jelenti-e, egyelőre nem tudni. A jelenkori csapat tagjairól sem tudni semmit, gondolom ez egy jó apropó lesz, hogy Rozsomák és Küklopsz elássák a csatabárdot. Bendist jó lesz látni az X-ek közelében!

Avengers #1 (december)
Író és rajzoló: Jonathan Hickman és Jerome Opena

Történet: erről egyelőre én még semmit nem tudok, de Opena és Hickman jónak tűnik.

A Marvel „reboot” tehát egyelőre úgy néz ki, hogy a múltbéli eseményekről is tudomást vesz, és nem söpör mindent az asztal alá. Majd kiderül.