VALKŰR – Rettenthetetlen Oltalmazók: Végzetleányok (MLH031)

Cím: VALKŰR – Rettenthetetlen Oltalmazók: Végzetleányok (MLH031)
Sorozat: A MARVEL LEGNAGYOBB HŐSEI K.GY.
Szerző(k): Cullen Bunn, Will Sliney, Veronica Gandini
Kiadó: Hachette
Ár: 2990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2022.10.29.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu
Bevásárlólista: Loading

Íme Valkűr: Oltalmazó, Bosszúangyal, de főleg asgardi harcosnő!
Ebben a kötetben Valkűr, a harcos leány visszatér a Földre, hogy egy teljesen új, kizárólag nőkből álló csapatot verbuváljon, hogy folytassák Asgard valkűrseregének legendás örökségét.
A Rettenthetetlen Oltalmazók együttes erővel kénytelenek megállítani az aljas Caroline LeFay ármánykodását, és fel kell venniük a harcot a Végzetleányok romlott seregével!
A KÖTET TARTALMA: FEARLESS DEFENDERS (1. SZÉRIA) 1-6.

Ed Hammond, Marvel szerkesztő (Panini UK) előszava:

Amikor Stan Lee és Jack Kirby bevezette Thort az Ötletek Házának újdonsült szuperhősuniverzumába, még nem is sejtették, hogy ő csupán az első lesz a Marvel Földjére lépő asgardiak hosszú sorában. Ahogy Thor népszerűsége szárnyra kapott, vele együtt feltört a mellékszereplő-gárdája is, és hamarosan mindenféle Marvel-sorozatokban kezdtek felbukkanni. Az Avengers 83-ban Roy Thomas elszabadította a Marvel világán belül a norvég mitológia egyik legizgalmasabb karakterét, Valkűrt!
Amikor egy viking harcos elesik a csatamezőn, a valkűrök kísérik lelküket a Valhallába, aminek neves csarnokai örökkévalóságig tartó féktelen lakomával és ivászattal fizetik vissza a bátor halottak áldozathozatalát. Ez olyan fontos feladat volt, hogy Odin, a Mindenek Atyja csakis a legjobb harcosnőit bízta meg vele.
Pár rövid felbukkanást követően Valkűr a 70-es évek elején, konkrétan az Oltalmazók tagjaként vált a Marvel Univerzum rendszeres sztárjává, és ahogyan Ms. Marvelből és Amazonból, úgy hamarosan belőle is egyfajta feminista ikon lett. Asgardban egyetlen férfi sem merte megkérdőjelezni képességeit a neme alapján, a Földön viszont Valkűr már egy tudatlanabb, kevésbé felvilágosult társadalomban találta magát. Azok a férfi gonosztevők azonban, akik lebecsülték őt, gyorsan megbánták, mi több, ugyanez igaz a szövetségeseire is. A Defenders 4. egyik emlékezetes jelenetében a Tengerjáró gúnyosan kérdezte tőle, hogy miért segít a csapatnak, ha egyszer az a hír járja róla, hogy gyűlöli a férfiakat. Valkűr válasza tökéletesen jellemző a karakterre: „Nem gyűlölöm a férfiakat, Tengerjáró. Csak tudom, hogy vagyok olyan jó, mint ők.”
Ahogy azt látni fogod, Valkűr képregényes története kissé szokatlan, tekintve, hogy különböző „gazdatestek” adnak otthont az asgardi hősnő szellemének. Ám Barbara Norrisstól Samantha Parringtonig egy közös vonás mindegyik inkarnációban van: a bennük lakozó rettenthetetlen lelket semmilyen halandó erő nem képes megtörni.
Cullen Bunn és Will Sliney Fearless Defenders című sorozatában Valkűr „igazi” asgardi valójában, emberi gazdatest nélkül szerepel. Egy női hősökből álló csapat élén a halál asgardi angyala akciódús kalandba keveredik, ami ismét bebetonozza őt Asgard legjelentősebb karakterei közé.
Fedezd fel, hogy a rettenthetetlen Valkűr miként tér vissza újra Midgardba!

Előzetes oldalak mindkét történetből: