Ultimate News #92

Üdv! Tombol a nyár, tombol a kánikula, tombol a nyaralási szezon, és, hát, ha nem is tombol, de azért megyeget az Újvilág Éve is, az Ultimate News pedig egyre közelebb ér a jubileumi 100. kiadáshoz! Ezúttal is megpróbáltam összeszedni nektek minden szép és jót, úgyhogy lássuk a kínálatot! Kezdésként nem is egy, hanem rögtön két magyarra fordított interjút olvashattok: egyet a nagy öreg Brian Michael Bendisszel (Ultimate Spider-Man, Ultimate Origins), egyet pedig az újonc Aron E. Coleite-tal (Ultimate X-Men). Sok-sok érdekességet mondanak, többet között a sorozataik, és így az Újvilág jövőjéről, úgyhogy nehogy kihagyjátok őket! Aztán előzetesek következnek az Ultimate X-Men 96. és az Ultimate Origins 2. számából, végül pedig a szokásos adatlap. Ha mindez felkeltette az érdeklődéseteket, akkor olvasásra fel! Jó szórakozást kívánok!

Fontos figyelmeztetés! SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET! Na.

INTERJÚ 1. – BRIAN MICHAEL BENDIS

Rég volt már igazi interjú minálunk, így épp ideje, hogy ezen a héten kettőt is kapjatok! Első riportalanyunk Brian Michael Bendis, az Újvilág egyik guruja lesz, akit az Ultimate Spider-Man, az Ultimate Origins, az Ultimatum és úgy általában a teljes Újvilág kapcsán kaptak mikrofonvégre.

Brian, akkor most tisztázzuk: az Ultimate Spider-Man videojáték részét képezi a képregény kronológiájának, vagy nem?
Igen, bár tény, hogy eddig nem mutattuk meg az olvasóknak, pontosan hol és mikor kapcsolódik a képregényhez a játék. De majd az új sztori, a War of the Symbiotes során minden a helyére kerül. Tény, hogy a képregény nem fogja pontról pontra követni a játékot, de nem is tudná, hiszen a játékban rengeteg minden csak a móka kedvéért volt ott, és csomó dolgot a játékos maga irányíthatott. Nem tartozott például közvetlenül a sztorihoz Rozsomák szerepeltetése, őt csak a játék kedvéért raktuk be, hogy legyen valami spéci ellenfele Venomnak.

Mit kell tudnunk még erről az új sztoriról?
Visszatér benne Venom! Megtudjuk, mivel töltötte az elmúlt hónapokat, hogyan kapcsolódik mindez a játékhoz, és a játék ezáltal a képregényhez. Utána meg visszatér Vérontó is Gwen Stacyként, szóval itt lesz mindkét szimbióta. Plusz a Bogár, Silver Sable, Bolivar Trask, Roxanne, és egyéb nyalánkságok.

Nick Fury is felbukkan majd, igaz?
Igen, hiszen lesz sok visszaemlékezés, melyekben ő is nagy szerepet kap majd. Kiválóan lehet majd látni, milyen volt Peter élete, amíg Nick Fury jelen volt, és milyen lett most, hogy ő már nincs az Újvilágban. Minden egészen más lehet Peter életében is nélküle.

Ilyen szoros a kapcsolat Peter és Fury között?
Bizony, és az Ultimate Origins 4. számában ki is derül majd, hogyan játszott szerepet Fury például Pókember vagy Hulk létrejöttében. Erről eddig Peter sem tudott, de hamarosan az olvasók tudni fogják.

És a Különítmény is visszatér az Ultimate Spider-Man oldalaira?
Úgy van, és nagyon örülök, hogy végre szerepeltethetem őket. A The Ultimates első két kötete alatt mindig bajban voltam, ha őket is be akartam írni egy-egy sztoriba, mivel állandóan csúsztak Mark Millar számai, én viszont nem lőhettem le előre semmilyen poént velük kapcsolatban. Így általában inkább ki is hagytam őket a történeteimből. De végre vége a 2. kötetnek, és felhasználhatom őket! Szóval nálam még a 2. kötet Különítménye lesz egy visszaemlékezés során, nem a 3. köteté, a félreértések elkerülése végett. Elmesélésre kerül egy eddig nem ismertetett sztori a régi Különítmény és Pókember között. És ez nem azt jelenti, hogy nem szeretném a 3. kötet Különítményét, csak az én történetem még régebben játszódik.

És a mellékszereplők?
Na igen, érkezik a harmadik Annual-kiadás, melyben Mary Jane kap majd fontos szerepet. A rajzolója David Lafuente lesz, és már most látom magam előtt, mennyire megosztja majd az olvasókat a sztori. Mert igen, Peter és Mary Jane valami olyat tesznek majd, amit eddig nem nagyon láthattunk így egyetlen Pókember-történetben sem. A témája a SZ-E-X lesz, és az, hogy mit is jelent a testi kapcsolat a tinédzserek számára. Szóval igen, meglépjük végre ezt!

Új gonoszok?
Jönnek ők is, például a 60-as évek Pókember-rajzfilmjéből valakinek az újvilági változata! A legtöbb szereplő abban a sorozatban borzalmas, de azért volt pár, akik egész ötletesre sikerültek. És az egyiket én most felhasználom.

Közeledik az Ultimatum is…
Bizony, és kihat majd az egész Újvilágra, így az Ultimate Spider-Man eseményeire is. És igen, én is hallottam azt a bizonyos kijelentést az Újvilág megszűnéséről David Finchtől, de szerintem ezt félreértették páran. NEM FOG megszűnni az Ultimate Spider-Man, a mai napig az egyik kedvencem, imádom írni, és már bőven az Ultimatum után járok az ötleteimmel.

Hogy vált be a sorozat új rajzolója, Stuart Immonen?
Tökéletesen. Nehéz dolga volt Mark Bagley után elfogadtatni magát a rajongókkal, de sikerrel járt. Persze, nekem is hiányzik, de nagyon örülök, hogy rátaláltunk helyette Stuartra. Mindennap rajzol egy oldalt, amit rögtön át is küld, szóval dolgozik, mint egy gép.

Gondolkodsz azon, hogy egy napon elhagyod a sorozatot?
Már párszor megfordult a fejemben. De sosem tudtam eldönteni, mikor menjek. A rekorddöntés után? Miután Bagley távozik? Az Ultimatum után? De aztán mindig eszembe jut, mennyire szeretem ezt a sorozatot és mennyi ötletem van még. Szóval maradok, amíg bírom. Ha majd eljön az ideje, szép csendben távozom, de az még odébb lesz.

Köszönjük, Brian!

Oldalak: 1 2 3