Széthullott Királyok – Tövisek és Keresztek

Az elmúlt napokban előrendelhetővé vált Levi és Sinonimo történelmi-fikciós magyar kalandkérpregényének, a Királyok és Keresztek sorozatnak a második kötete. Az augusztusban megjelenő kötetet az alábbi borítóval hirdetik internetszerte:

Egy igazán általános trónolós kép, amihez hasonlót rengeteget találhatunk. A hasonlóságokkal nincs is semmi baj, azonban itt valami másról van szó, Jason Chan artstation oldalán ugyanis elég könnyedén megtalálhatjuk ezt:

Igen, ez a magyarul is megjelent Mark Lawrence fantasy, a Széthullott Birodalom trilógia második kötetének, a Tövisek Királyának a borítója.

Tökéletesen megfigyelhető, hogy szinte a legapróbb részletig egyeznek a hercegek, a testtartástól egészen az ujjakig – rémesen kényelmetlen lehet a trón sarkán úgy megtámasztani a tenyerünket, mintha egy gömbfelületre simulna rá kényelmesen, nem?

A megjelenésig azért még jócskán van idő, szóval talán még nem késő ezen változtatni, hogy ne így emlékezzünk rá:

UPDATE

Ugyan szombati megkeresésem nem ért célba, a cikk hatására jelentkezett Németh Levente rajzoló, aki elmondta, hogy rövid határidőn belül kért a kiadó egy borítótervet, belső használatra. Valóban a „Tövisek Királya” borítója alapján készítette ezt el. Úgy alakult, hogy nem csak a belsős hírlevélben használta fel a kiadó, hanem promóciós célra is. Nem ez lesz a végleges borító. Lesz Kereszt Tövis nélkül

kóbor