A szemek és a sötétség

Cím: A szemek és a sötétség
Szerző(k): Gigi Simeoni
Kiadó: Anagram Comics
Ár: 4500 4000 Ft
Formátum: puhafedeles kötet
Terjedelem: 300 oldal
Megjelenés: 2022.03.13.
Megvásárolható: Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

300 oldalas, különleges thriller érkezik a Képregénybörzére az Anagram Comicstól. A középpontban olyan univerzális témákkal, mint a személyiség kettőssége, őrület és zsenialitás, illetve alkotás és élet viszonya, az ösztönök szabadságának és az erkölcs józan kötelékének harca. Alkotója az olasz szórakoztató szerzői képregény egyik legnagyobb kortárs mestere, Gigi Simeoni.

Művészet, szerelem, halál. Alessandro Simonetti, ifjú festőművész sorsát e három határozza, vagy még inkább pecsételi meg… A dátum 1908, a helyszín Milánó és Párizs. A belle époque, vagyis a boldog békeidők optimista milliője kedvez a művészeteknek és a burzsoá jólétnek, de az újságok címlapon hozzák a híreket a vérbe fojtott munkásmozgalmi demonstrációkról is. Simonetti ebben a közegben keresi saját művészi hangját, miközben Milánó utcáit egy megszállott gyilkos tartja rettegésben.

A szemek és a sötétség egyszerre vérfagyasztó thriller, bepillantás a századforduló utáni évek fejlődő bűnfelderítési módszereibe, illetve kirándulás a művészettörténet egyik legizgalmasabb korszakába. De végső soron szinte határsértően merész, a halállal is közelről szembenéző lélektani dráma. Az olasz szórakoztató szerzői képregény ezredforduló utáni időszakának egyik vitathatatlan mesterműve.

„Ha filmet forgatnának belőle, A szemek és a sötétséget úgy hirdethetnék, mint Hasfelmetsző Jack valódi történetének olasz változatát. Simeoni közel 300 oldalas képregénye állja az összevetést Alan Moore A pokolból című művével.”
La Repubblica XL

„A szemek és a sötétség thriller, rendőri akciódráma, lélektani dráma, történelmi képregény… Simeoni tehetsége olyan gazdag, hogy mindent bőséggel adagol.”
Cronaca Vera

További képek és infók a kiadó oldalán.

Előzetes oldalak: