Swords – Ígéretes magyar fantasy képregény a láthatáron

Kemény fába vágta fejszéjét egy honi csapat, ugyanis egy magyar fantasy képregény készítésébe kezdtek, amely főként webes felületen lesz elérhető. A feladat nem egyszerű, hiszen már elmúltak azok az idők.

A Demonic Player írása a tervezett képregényről:
Kemény fába vágta fejszéjét egy honi csapat, ugyanis egy magyar fantasy képregény készítésébe kezdtek, amely főként webes felületen lesz elérhető. A feladat nem egyszerű, hiszen már elmúltak azok az idők (sajnos), mikor a képregények uralták a fiatalok és sok felnőtt elméjének azon részét, mely a kis félretett pénzük elköltéséről döntött. Én magam is foglyul estem és sokáig nem is szabadultam, több sorozatot is lelkesen gyűjtöttem. Ma azonban már se az érdeklődés, se az árak nem érik el a honi ingerküszöböt. Ettől függetlenül a Swords megpróbálja felszítani a lángot ifjakban és kevésbé ifjakban egy egyedi látványvilággal és történettel, kidolgozott, magas minőségű rajzokkal és a mai kornak megfelelően főként digitális verzióra fektetve a hangsúlyt.

A képregény történetét Nemeskéri Attila írta, a rajzok Szendrei Tibor, a kihúzás Dévényi Gergely, a színezés pedig Ruzsinszki Zsolt keze munkáját dicséri. Mellettük már egy kisebb csapat dolgozik a sikerért közösen és a tervek szerint szeptember hónapban már meg is jelenik az első szám, sőt, a papír alapú képregény már elő is rendelhető!

Mindenképp érdemes előrendelni a papír alapú képregényt, mert csak limitált mennyiség készül belőle! Ha nem szeretnél lemaradni róla, akkor neveddel és pontos lakcímeddel jelentkezz a swords@swords.hu email címen. Az első kötet 32 oldalas lesz, fóliázott borítóval és irkatűzéssel érkezik, méghozzá 799 forintos áron!

Az ígéretek és az előzetes képek, oldalak alapján megtudtuk, hogy a történet egy hatalmas világban fog játszódni, több szálon futó cselekménnyel, rengeteg szerethető és/vagy kevésbé szerethető karakterrel megspékelve. Sötét középkorra jellemző hangulat uralkodik majd és kapunk mindent, ami 12 éves kor felett már nagyjából jöhet!

Eleinte negyedéves megjelenést terveznek a készítők, viszont az üresjáratok között is lesz mivel eltölteni az időt, hiszen különböző videókat és előzeteseket, új karaktereket és bemutatásukat ígérik. Emellett dolgoznak azon is, hogy ne csak itthon arathasson sikert munkájuk és várhatóan több nyelven is kiadásra kerülnek a részek. A Swords-hoz külön weboldal készül, viszont már egy ideje aktívan nyomon követhetőek a történések Facebook oldalukon.

Én azt javaslom ne hagyja ki senki, aki egy kicsit is vonzódik a képregényekhez és a fantasy világhoz, van egy olyan érzésem, hogy érdemes lesz figyelni. De az előzetesek alapján mindenki maga is meggyőződhet róla, mi is vár majd rá, ha Swords rajongónak áll.

Írta: Böcse | Forrás:Demonic Player

Terjesztés: 576 kByte, Libri bolthálózatok, nagyobb rendezvényeken, közvetlenül a weboldalról
Ár: 799,- (előjegyezve)
Az előjegyzett köteteket az 576 kByte üzleteiben lehet átvenni, vagy postai úton
Terjedelem: 32 o.
Formátum: színes, irkafűzött