Stephen King: A Setét Torony #1

2010. január 9. szombat – Stephen King, itthon Setét Torony címmel megjelent 7 részes regénysorozatának képregény adaptációja idén ér véget Amerikában a Marvel égisze alatt, és tavasszal* a hazai olvasók is belekezdhetnek az első kötetbe a Cartaphilus Kiadó jóvoltából!

A sorozat első részét Robin Furth, Peter David, Jae Lee és Richard Isanove dolgozta át, és 7 füzetben jelent meg 2007. február és augusztus között.

Az Európa Könyvkiadó gondozásában megjelent kötet fülszövege alapján, íme egy rövid ismertető:

„Stephen King, a thriller koronázatlan királya ezúttal a fantasy birodalmában kalandozik.
E történetfolyam egyes darabjai önállóan is megállják helyüket, ám természetesen a kötetek együtt alkotnak kerek egészt.

Az első rész** főhőse Roland vitéz, ez az eleinte múlt és jövő nélküli férfi, saját világának-civilizációjának utolsó képviselője. Végtelen sivatagokon, lepusztult településeken át, elkorcsosult emberekkel, mutánsokkal megküzdve követi-üldözi ellenségét, a feketébe öltözött embert. Útjukat vér és pusztulás jelzi.

Miért ez a megszállottság, hogy eljusson a Setét Toronyba? Talán ott megleli minden rejtélyek kulcsát? És ki a feketébe öltözött ember, ez a titkok ismerője, alakját váltogató varázsló? Netán maga a Sátán?

E kérdésekre választ talál, Kedves Olvasó, ha végig izgulja Roland megpróbáltatásait, szerelmeit, kalandjait az összes részen át, hogy végül a Setét Toronyban fény derüljön minden rejtélyre, s tán a Jó és a Gonosz örök párharca is eldől.”

* Mivel a 19. Képregény Börze szinte mindjárt itt van, a várható megjelenés valószínűbb a májusi, 6. Képregény Fesztiválra!

** A Stephen King rajongók lehet, hogy most felhördülnek, de nem véletlenül nem szerepel e hírben „A Harcos”, mert elképzelhető, hogy e fejezet más címet kap…

Oldalak: 1 2