Spider-Man: Web of Shadows

Érdekes információval lepte meg a Pókember rajongókat az Activision az éppen most zajló new yorki ComicCon-on.

A hír valójában nem olyan nagy meglepetés, hiszen az Activision addig szereti üsni a vasat, amíg meleg és már tavaly két játékot dobott ki a falmászó főszereplésével. Az egyik a hivatalos Pókember 3 játékadaptáció, a másik pedig a főleg fiatalabbnak szánt Spider-Man: Friend of Foe című alkotás volt. Egyik sem volt egy nagy eresztés, de el lehetett szórakozni velük – főleg ha rajongó az ember. Mivel az eladások sem lehettek olyan rosszak, és a Pókember még mindig jól csengő húzónév, így még az idei évben (várhatóan ősszel) kapunk egy új falmászós játékot, méghozzá Spider-Man: Web of Shadows címmel. Gyorsan az elején elárulom, hogy a kaland jön PC-re is, a hajtás után pedig megosztom veletek a többi információmorzsát (és egy videót) is.

Ami biztos, hogy a program a Pókember 3-ban is látott szabad város plusz megoldható küldetések kombót hozza majd játékmenet szintjén, azaz lesz egy hatalmas, szabadon bejárható területünk, amiben azt csinálunk amit akarunk, de mellette lesz egy fő vonal is, ahol az előre meghatározott küldetéseket kell végrehajtanunk (ha akarjuk). Az alkotók szerint egy teljesen egyedi történetet kapunk, tehát nem egy ismert kaland feldolgozását, de így is találkozhatunk majd rengeteg más hőssel és gonosszal is, ahogy az a Pókemberes történetekben lenni szokott. Az első képek alapján valami nagy kulimász lesz New Yorkban, amit Hálószövő barátunk fog megoldani, a mi hathatós közreműködésünkkel.

Ebben persze még semmi újdonság nincs (már ami a játékmenetet illeti), ám a fejlesztők az ígérek, hogy gyökeresen változni fog a harci szisztéma és ezúttal nem csak a földön apríthatjuk majd az ellenfeleket, hanem a levegőben is, méghozzá az új akrobatikus-hálóhintás harcrendszernek köszönhetően. A dolog az eddig tökéletesnek korántsem nevezhető Pókember játékok ellenére is igéretesen hangzik, meglátjuk, hogy mi valósul meg belőle. Ami biztos, hogy a programot már idén a kezünkbe vehetjük, vélhetően még az ősz folyamán, és a létező összes platformra megkapjuk az Activision új pókos akcióját: lesz tehát Xbox360, PlayStation 3, PlayStation 2, PSP, Nintendo DS, Wii és PC változat is. A játékot a Shaba Games fejleszti, olyan csapat, akiknek eddig semmilyen nagyobb cím nem került ki a kezei közül. Eddigi munkásságuk néhány Tony Hawk és egy Shrek adaptáció – nem sok, de ez még semmit nem jelent. Bízzunk tehát a dologban, hátha végre összejön egy igazán ütős, igazán élvezetes Pók-játék. Amíg várjuk az új infókat, addig is itt egy kedvcsináló videó, jó szórakozást mindenkinek.