Seuso mozaik

Cím: Seuso mozaik
Szerző(k): Kiss Ferenc, Szendrei Tibor, Sváb József, Sarlós Endre, Tebeli Szabolcs, Pilcz Roland
Kiadó: Vitanum
Ár: 5980 5480 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 64 oldal
Megjelenés: 2019.12.15.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

A „Seuso mozaik” egy korszako­kon átívelő képregény, mely a ké­­­ső római kori Pannóniától, a ki­egyezés utáni békeéveken és a Waffen-SS „Tavaszi ébredés” had­műveletén át egészen a gu­lyás­kommunizmus langy­­me­le­gé­ig tart, megfűszerezve a Magyar Néphadsereg prominens képvise­lő­inek vetélkedésével a szov­­jet titkosszolgálatokkal.
Nyugodtan elmondható, hogy nemcsak a történet korokon átívelő, ha­­nem maga az összefogás is, amelyben több nemzedék dolgozott együtt. Grafikusok több generációja vett részt az alkotásban, a történelmi opusok doyenjétől a fantasy könyvek lenyűgöző címlapjainak va­rázslójáig, a hiperrealista ábrázolás mesterétől az új magyar képregényes generáció prominens képviselőjéig.
A képregénynek nincs főszereplője, illetve ha van, akkor maga a kincs az. Tények, teóriák és fantázia hármasa ölelkezik ezeken az oldalakon.

Kiss Ferenc

Gyöngy Balázs ötletéből írta:
Kiss Ferenc

Rajzolták:
Sarlós Endre,
Sváb József,
Szendrei Tibor,
Tebeli Szabolcs

Színezte:
Pilcz Roland

A kötet először a Hungaro­comixon (2019. december 15. – Lurdy-ház) lesz kapható 5.480 forintért, illetve megrendelhető a kockaskepregenyek@gmail.com e-mail címen, 5.980 forintért, mely összeg tartalmazza a postaköltséget is.