SEREGÉLY: …bár nincs madárdal / Újraegyesülés (MLH026)

Cím: SEREGÉLY: …bár nincs madárdal / Újraegyesülés (MLH026)
Sorozat: A MARVEL LEGNAGYOBB HŐSEI K.GY.
Szerző(k): Steven Grant, Jimmy James, Bruce Patterson Ben Sean, Jim McCann, David López, Alvaró López, Daniele Rudoni
Kiadó: Hachette
Ár: 2990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 128 oldal
Megjelenés: 2022.08.20.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

Kalandor. Különleges ügynök. Hősnő. Bobbi „Seregély” Morse az egyik legleleményesebb és legbátrabb karakter a képregények világában.
Seregély visszatérése a Marvel Univerzumba felért egy hatalmas robbanással.
A skrullok Titkos inváziója után Bobbi próbálja megtalálni a helyét ebben a különös új világban.
Legyél megfigyelő a Marvel furcsa párterápiáján, ahol a hősnő összefog egykori férjével, Sólyomszemmel, hogy megakadályozzák az A.I.M. újabb cselszövését.
De szemtanúja lehetsz Seregély első megjelenésének is Bobbi és Pókember közös kalandjában a Marvel Team-Up 95. számának oldalain.
A KÖTET TARTALMA: MARVEL TEAM-UP 95. és NEW AVENGERS: THE REUNION 1-4.

Ed Hammond, Marvel szerkesztő (Panini UK) előszava:

Tekintve, hogy a Marvel Univerzum megteremtésénél sok különféle ember segédkezett, bizonyos karakterek háttértörténete olykor kissé erőltetett, ha nem egyenesen tudathasadásos!
A kreatív világban ez már csak úgy megy, hogy megalkot valaki egy karaktert, akit aztán átvesz valaki más, és a karakter komoly változásokon megy át. Bobbi Morse, vagyis Seregély bőven tudna erről mesélni.
Bobbi Morse bonyolult történetét figyelembe véve nem az első hivatalos megjelenésével kezdünk, hanem a Marvel Team-Up 95. számával, amiben először használta a Seregély nevet. Persze a karakter korábbi életével kapcsolatos információkat is megtalálhatod a dokumentációkban (most mondd, hogy nem vagyunk jók hozzád). Ezután Seregély legközelebb Mark Gruenwald négyrészes Sólyomszem minisorozatában tűnt fel, amit már olvashattál a sorozatunk 7. kötetében. Úgy tűnt, Sólyomszem és Seregély tökéletes párt alkotnak, az igazság azonban az, hogy Bobbi már csak azzal is kiérdemelte, hogy a Marvel legnagyobb hősei közé sorolják, hogy elviselte Sólyomszem hencegő, forrófejű természetét. Sajnos viharos házasságuk tragikus véget ért a West Coast Avengers 100-ban, amikor a nő
feláldozta magát, hogy megmentse a csapatot Mephistótól.
De ezzel persze még nem ért véget Seregély története… a 2008-as Titkos invázió című sorozatban kiderült, hogy a Föld egyes hőseit és gonosztevőit alakváltó skrullokra cserélték le, akik mélyen beépülve várták, hogy eljöjjön támadásuk ideje. Az utolsó számban a lecserélt karakterek végre visszajutottak a Földre – és köztük volt az igazi Seregély is. Egy csakis képregényekre jellemző fordulatban kiderült, hogy az életét feláldozó Seregély valójában egy skrull imposztor volt.
Seregélynek és Sólyomszemnek nyilván volt mit megbeszélniük. A nő „halála” előtt nem sokkal elváltak egymástól, így minden készen állt egy érzelmes viszontlátásra.
Jim McCann és David López Új Bosszúangyalok: Újraegyesülés című négyrészes sztorija nagyszerű lehetőséget nyújtott Seregély újrabemutatására és a párkapcsolatának újbóli vizsgálatára. McCann tökéletesen írja Seregélyt: megtartja karaktere esszenciáját, vagyis továbbra is egy erős, harcedzett katona épp annyi őrült elszántsággal, hogy megbirkózhasson egy szuperhős életének bukkanóival. Ugyanakkor az is világos, hogy ennek az őrültségnek egy része immár csak álca, amivel a skrullok fogságában elszenvedett mély traumáját próbálja leplezni. A sorozat így részben házassági tanácsadás, részben poszttraumás stresszterápia, és teljes dicsőségében prezentálja Seregélyt.
Olvass hát tovább, és fedezd fel Seregély hihetetlen visszatérését a Marvel Univerzumba!

Előzetes oldalak mindkét történetből:

A kötetben felsorolt, magyarul is megjelent ajánlott olvasmányok: