Sajtókörkép 2011. március

Márciusi sajtókörképünk

  • A vadonáns új Mozinetben egy oldal terjedelemben olvashatunk a Berlin kötetről. (Szerzője az oldalunkon is publikáló Kránicz Bence.)
  • A Metal Hammer Magazin ezen a héten megjelenő számában egy-egy rövid írás található az alábbiakról: Neil Gaiman: Sandman 3: Álomország, Goscinny-Uderzo: Asterix: az Aranysarló és Asterix és a gótok, Mike Mignola: Hellboy 2
  • A PC Guru jelenlegi száma e hét csütörtökig lesz kinn, mely két oldalban mutatja be a Walking Dead képregényt és 4 oldalon taglalja a DC Universe Online-t. Az új szám csütörtökön jelenik meg (nahát!), benne 2 oldalas magyar Pókember bemutatóval, továbbá található egy ez évi Csodálatos Pókember előrejelzés is.
  • A Filmvilág márciusi száma már kapható. Benne a néhány hónapja már szokásosnak nevezhető Papírmozi rovattal. A rovat több aktuális kiadványt ismertet röviden, ezúttal: Adoc-Semic féle Csodálatos Pókember újráról általában, Korcsmáros Pál Három testőrének újrakiadásáról, Geronimo Stiltonról, illetve egy további manga kötetről (Twilight). A rovatban ezúttal is helyett kapott Fritz Zolinak egy képsora. A Papírmozi rovaton kívül a Lapszemle rovat is tartogat képregényes olvasmányt: a Spielberg féle Tintin filmes adaptáció ismert fejleményeiről olvashatunk egy lefordított cikket.
  • Ide sorolható az is, hogy a hónapban megismerkedhetünk egy újabb képregényes fanzine-nal, a Fandommal.
  • Múlt hét pénteken a Népszabadságban megjelent egy írás a Fritzinger’s Comic Jamről, nagy illusztrációkkal, de a szám már nem kapható. Vigasztalásul a neten archivált változat.