Pussy Riot: Lázadás Oroszországban

Cím: Pussy Riot: Lázadás Oroszországban
Szerző(k): Figura Zoltán, Ghyczy Csongor, Orosz László
Kiadó: Comicsmania
Ár: 2800 Ft
Formátum: puhafedeles kötet
Terjedelem: 40 oldal
Megjelenés: 2023.05.14.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: kepregenymarket.hu
Bevásárlólista: Loading

A Fesztiválra jelenik meg a hazai alkotók által jegyzett Pussy Riot: Lázadás Oroszországban című képregény is.

Az Ukrajna ellen indított hadművelet révén Oroszország mindennapos szereplője lett a híreknek. A nyugati szankciók egész Oroszországot sújtják, dacára annak, hogy Putyin ellen az ottani ellenzék – különösen a 2010-es évek elején – rendkívüli elszántsággal lépett fel. A Pussy Riot nevű csoport pedig egyenesen világhírnévre tett szert. Kik is ők valójában? Punkzenészek, performansz művészek vagy politikai aktivisták? Hogy haragították magukra a hatalmat és hogyan kerültek börtönbe? Sikerült-e megtörni az ellenállásukat?

Ezekre a kérdésekre keresi a választ ez az új magyar képregény. A dokumentarista, de egyben akciódús műben betekintést nyerhetünk Oroszország XXI. századi mindennapjaiba.

Figura Zoltán tavalyi bemutatkozása (a „Piedone karanténban” vázlatfüzet) után most teszi le képregényrajzolói névjegyét. Orosz László először írt képregény szcenáriót. Ghyczy Csongor pedig nem a megszokott magányos alkotóként szerepel, hanem fekete-fehér tónusozással és szerkesztőként öntötte végső formába a kapott anyagokat. Az ő ötlete alapján került a kiadványba jó pár említésre kerülő Pussy Riot performansz, illetve klip QR-kódja is.

Előzetes oldalak: