Preludio 11

Cím: Preludio 11
Szerző(k):
Kiadó: Windom
Ár: 1500 Ft
Formátum: kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés:
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás:

Megjelent a Windom kiadó új Sebők-kötete. Hozzájutni továbbra is előfizetéses úton a kiadónál, illetve rendezvényeken lehet.

Sebők Imre Munkái 14. kötete, Wolfgang Schreyer: Preludio 11 c. regényéből készült, ami a Népszavában jelent meg 1969. 04. 30. – 07. 09. között 60 folytatásban. Az eredeti rajzokból az utolsó előtti rész hiányzik ( 59. ), ezt most is Kiss Feri gyűjteményéből pótoltam. Schreyernek hat regénye jelent meg magyarul és ebből kettőt Sebők Imre „képregényesített” (a másik történet A zöld szörny, aminek az érdekessége, hogy két változatot is készített belőle, az elsőt 1962-ben, a másodikat 1971-ben). A könyv 1967-ben, az Albatrosz Könyvek sorozat 25. köteteként jelent meg. Cs. Horváth Tibor sokat válogatott ebből a könyvsorozatból, a könnyedebb stílusú Rejtő műveket Korcsmáros Pál kapta, a háborús és politikai történeteket Sebőknek adta. Nagyon jó érzékkel döntötte el, hogy kivel mit rajzoltasson meg, hogy az adott történethez melyik rajzoló stílusa fog megfelelni. Köszönet érte.

A kiadó korábbi ígéretéhez híven az előfizetők egy meglepetés kötetet is kapnak.

Az ajándékkiadványunk nem képregény, ahogy a többi sem lesz az. Érdekes átfedéseket találtam Sebők Mester munkásságában, jelen esetben azt, hogy 1936-ban illusztrálta, 1967-ben képregényben rajzolta meg Tom Sawyer kalandjait. Ezeket az illusztrációkat tettük bele ebbe a kötetbe, szöveg nélkül.

A Sebők-sorozat további kötetei 2014-ben érkeznek.

Forrás és további információk: Windom