Options / Elágazások

Cím: Options / Elágazások
Szerző(k): Bartosz Sztybor, Piotr Nowacki
Kiadó: Nero Blanco Comix
Ár: tervezett 700 Ft
Formátum: füzet
Terjedelem: 32 oldal
Megjelenés: 2014.05.18.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás:

A Nero Blanco Comics hatodik fesztiválos újdonsága két ismert lengyel alkotó munkája: a három szöveg nélküli képregényt tartalmazó Options című kiadványt Bartosz Sztybor film- és képregénykritikus, valamint Piotr Nowacki rajzoló jegyzi.

A május 18-i 10. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon a szerzőpáros is jelen lesz és dedikálja a füzetet, munkásságukat pedig az általuk tartott előadáson ismerhetjük meg. A fesztivál lengyel küldöttsége Łukasz Mazurral, a kiadvány szerkesztőjével és a címlap színezőjével, valamint Aneta Kaczmarekkel, a lódzi képregényfesztivál szervezőcsapatának tagjával lesz teljes.

Az Options (Elágazások) első történetének a címe Choices (Döntések), és egy egyszerű kiinduló helyzet lehetséges folytatásait mutatja be a tér szűkölő-bővülő felosztásával, ebből egy oldalnyi részletet mutatunk be lent. A második történet címe Connections (Kapcsolatok), de mivel ez csak három oldal, nem lőjük le a poénját. A harmadik, leghosszabb történetnek a szerzők a Possibilities (Lehetőségek) címet adták, ebből az első három oldalt prezentáljuk alant.

Megjelenik 100 példányban, a fesztiválon az ára várhatóan 600-700 forint körül alakul.

Linkek:
Bartosz Sztybor profilja a Gildia képregényes oldalán (lengyel nyelvű)
Piotr Nowacki portfóliója
Piotr Nowacki blogja