Ócsai „seregszemle”

Tisztes meghívás után, nem volt akadálya, hogy ellátogassunk a kiállításra. Valamivel korábban érkeztünk, mint a meghirdetett megnyitó időpontja. Így az utolsó műveleteket is megfigyelhettük. Alkalom nyílt nézelődők nélküli fotózgatásra. Kellemesen csalódtam a kiállított művekben, sokszínűségükben…

Újra felfedeztem magamnak pár tehetséges művészt. Lassan mindenki befutott az ország különböző pontjairól. Volt, ki régi viszontlátásként, új ismerősként köszöntötte a másikat, de a jókedv tagadhatatlan volt.
Fültanúja voltam pár múltidéző mondatnak, nézelődők felismerésének, hogy ki is látható az adott képregény oldalon (alkotó szűkebb, tágabb környezetéből). Környező TV-től a DabasTV képviselte magát.

A kiállítás mellett nem kisebb apropó, hogy megjelent Dönti Károly, Ócsa város polgármesterének képregénykötete: A Damokosok (Windom kiadásában)! Számomra ez hiánypótló kiadás, örülök neki nagyon!

Elérkezett Kiss Feri megnyitója, ami kissé karcosra sikeredett – ahogy azt írottan olvashatjátok a megfelelő fórumtopikban (Képregénykedvelők Klubja).

Ezután (kinek előtéri, avagy háttéresemény) beszélgetések, kiállított művek közös átbeszélése, TV–nek nyilatkozás, stb. Szóval képregényes közélet.

Majd invitálás egy belső terembe, ahol a helyi borok, üdítő, pogácsa mellett kis asztaloknál lehetett beszélgetni és a polgármesterúrtól dedikációt kérni.

Számomra így zajlott ez a kellemes délután, köszönet minden közreműködőnek!

Képek az eseményről: