NOIR

Cím: NOIR
Szerző(k): Łukasz Bogacz, Wojciech Stefaniec
Kiadó: Nero Blanco Comix
Ár: 3000 Ft
Formátum: puhafedeles kötet
Terjedelem: 112 oldal
Megjelenés: 2019.12.15.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: kepregenymarket.hu
Bevásárlólista: Loading

A Nero Blanco Comix a Hungarocomixra egy lengyel képregényt is megjelentet. A Wojciech Stefaniec és Łukasz Bogacz jegyezte Noir A4-es méretű lesz, a borító pedig kifejezetten a magyar kiadáshoz készült. Eredetileg a Timof kiadónál jelent meg lengyelül, az angol digitális változat pedig a Europe Comics-on. 2013-ban ezt a kötetet választották az év legjobb lengyel képregényének is.

A NOIR egy krimi. A NOIR egy család, Norman, Oskar, Iza és Robert története. A nyugdíj előtt álló rendőr Normant elhagyta a felesége. Fiaival, a sikeres krimiíró Roberttel és a semmirekellő nőcsábász Oskarral hetente egyszer jönnek össze, egy közös lőgyakorlaton. Robert orvos felesége, Iza rengeteget túlórázik, és a gyanakvó férj által felfogadott magándetektív most kiderítette, hogy ilyenkor éppen Oskarral találkozgat.

Robert írja legújabb, NOIR című bűnügyi regényét, és írja a család történetét is, amelyben ő maga az aktív főszereplő. A cselekmény hamar eldurvul, és ahogy narrátorunk megjósolta, keserű véget ér. De vajon az író Robert azonos saját teremtményével, és melyikük az, aki bejelent egy gyilkosságot?

Az erőszakos jelenetek és a helyenként durva nyelvezet miatt 16 éven felüli olvasóknak ajánlott.

Előzetes oldalak: