Netes Sajtókörkép #14

Nincs nyári holtszezon, hála az égnek mindig lehet bőséggel képregényes cikkeket találni az interneten.

Szabó András az index.hu-n közölt egy elképesztően hangulatos, személyes cikket a Pókember-gyűjtésről, és az ezzel kapcsolatba hozható élményeiről.

A nemrég elhunyt Joe Kubert képregényrajzolóról többen is megemlékeztek. Rusznyák Csaba a Könyvesblogon, az MKSZ saját blogján, a(z egyelőre) com-x90 nevű blogger pedig Napi Comx nevű blogján.

Com-x90 oldalán egyébként érdemes elidőzni egy kicsit, remek képregénytörténeti írások érhetőek itt el. A legutóbb a comics arany-, ezüst-, illetve bronz korával foglalkozott.

Thomas Henseler és Susanne Buddenberg Grenzfall című képregényével a Könyvesblog is foglalkozott. Ugyancsak itt olvasható Lénárd Laci remek, ám szomorú cikke az itthon félbemaradt külföldi sorozatokról.

Bayer Antal ezúttal is több írással jelentkezett. A most mozikba került kultikus francia karakter, Marsupilami képregényes (elő)életét mutatja be saját blogján, valamint a Tom és Jerry magazin, és a Donald Kacsa zsebkönyvek legújabb számairól is megemlékezik.

A The Funvee blogon Dr.Sinestro fejti ki véleményét a szerinte enyhén szólva is rosszul sikerült Jonah Hex sztoriról, a Riders of the Worm and Such-ról.

Recenziók:
Bayer Antal: Hihetetlen Pókember #4 (Nero Blanco Blog)