Mozaik #75

Megjelent a Mozaik 75. száma .
Megvásárolható az újságárusoknál.

A tartalomból:
A három manó az Orient expresszen talált munkát, hogy Loftus professzort, az archeológust elkísérhessék Keletre, aki bajba jutott kollégája segítségére siet. Éppen ezt akarja Ömer Yeralti, az oszmán titkosszolgálat kegyetlen főnöke és bugyuta, de hű szolgája, Vefasiz megakadályozni. A vonat személyzete barátaink közreműködésével már több katasztrófát hárított el.
Egyszer szerb és koszovói partizánok támadták meg a vonatot váltságdíjat követelve, másszor Yeralti emberei egy pályaszakaszon meg akarták rongálni a síneket. Szerencsére a vonat és az utasok megmenekültek, ső a gonosz Yeraltit őrizetbe is vette a bolgár rendőrség.
Azonban amikor Loftus professzor és a manók már azt hiszik, hogy mindjárt Konstantinápolyba érnek, az Orient expressz megreked egy hatalmas hótorlaszban. A személyzet az utasokkal közösen próbálja kiszabadítani a vonatot, de az élelem- és a széntartalékok lassan kimerülnek. A három manó és Loftus segítséget remélve egy közeli falu felé indul, nem is sejtve, hogy miféle kellemetlen meglepetések várnak rájuk.

Színes, 32 oldal, 488 Ft.

A borítókép a db.kepregeny.net-ről való.