Mi vár ránk 2012-ben?

Április elseje van. Ilyenkor viccelni szoktunk. De most mellőzük a tréfát.
Nehéz dolgunk van. Mint mindig. A kiadók hallgatnak. Mint általában.
Így minden morzsa aranyat ér. A lista ezúttal rövid lesz. Ami szomorú.
Nem tudok öt szónál hosszabb mondatot írni. Hopp, ez mégis az volt!


A Cartaphilus fórumába még januárban beíró szerkesztő szerint „A Sandman 5. része az őszi képregénybörzére jelenik majd meg.” Azóta változott a helyzet. Idén nem lesz Sandman. Sem! További sorozataik folytatásaiban (Setét Torony, Hellboy, Aliens, Simpsons) se reménykedjünk.
Ellenben egy bizonyos klasszikus megjelenéséről évek óta sustorognak, és most felhangosítjuk, hogy mindenki hallja: egyetlen vaskos kötetben, vélhetően ezzel a borítóval ellátva fog megjelenni a From Hell (A Pokolból). Talán már idén ősszel/télen… Elahalsztva 2013. tavaszára…


A Vad Virágok ritkaságszámba menően rendszeresen közzé teszi éves tervezetét, melytől eleddig csupán egyszer tértek el pár éve. Íme az idei:
– Március: Usagi Yojimbo #11
– Május: Kázmér és Huba képeskönyve lusta vasárnapokra
– Október: Usagi Yojimbo #12
– November: Kázmér és Huba meglepetés


Az Egmont az említésre sem méltó, játékokhoz csomagolt silány magazinok mellett tovább folytatja az Asterix sorozatot. Márciusban (?) A főnökviadal az idei kezdő történet, majd a folytatás májusban várható az Asterix az olimpián epizóddal. Az Asterix Britanniában és az Asterix és a a normannokkal szeptemberre várható, amikor is a mozikba kerül a /micsoda véletlen/ pont e két kötetre épülő legújabb mozifilm is!
(+1 a legelső történet újrakiadása áprilisban.)


A kepregeny.hu folytatja a The Walking Dead – Élőhalottak sorozatát. Jól is teszi! Negyedik kötet a tavaszi fesztiválra várható (2012. május 12. – 8. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál (Millenáris Fogadó, Budapest)), az ötödik az őszi börzére, a hatodik pedig a téli Hungarocomixra.


A Képes Kiadóról még tavaly azt lehetett hallani, hogy társul valakivel (azaz egy másik kiadóval), és sokan a Kingpinre tippeltek volna, de látva, hogy a „Vezér” nevét viselő társaság csodálatos (marvel, érted!;) képregényözönnel áraszt el bennünket, kizárt, hogy lenne kapacitása a bőregérre. De akkor ki az a bizonyos partner…?
Azért reméljük, ha más nem is, de a következő Rejtő/Korcsmáros album, A Láthatatlan Légió befut Karácsonyra!


És ha már az előbb említésre került, akkor jöjjön a Kingpin. Aki egy kicsit is nyomon követi híreinket, annak nem újdonság, hogy két új kéthavi sorozatot is kezünkbe vehetünk idén. A Hihetetlen Pókember és a Marvel+ füzetekben az lesz olvasható, amit a címük is sejtet. Természetesen az albumok sem maradnak el. Már megjelent az Új Bosszú Angyalai legújabb kötete és őszre egy klasszikus Pókember kötet is várható…


A Pesti Könyv minden bizonnyal megtartja jó szokását, és további 2 Lucky Luke kötettel gazdagítja gyűjteményünket májusban és decemberben.


A listára férkőzik még a képregényeket régóta mellőző Fumax is, hiszen hamarosan megjelenő Emily the Strange: Elveszett emlékek c. kötetük főszereplője képregényoldalakon látta meg a napvilágot…


És a végére egy gyorslista a filmvilág képregényeket érintő idei, még várható terméséből: A Csodálatos Pókember, A Sötét Lovag: Felemelkedés, Dredd bíró, G.I. Joe 2: Megtorlás, Men in Black: Sötét zsaruk 3, Bosszúállók…


Ennyi? Biztosan nem…