Mezsgye – új magyar webcomic

Most pénteken indult el a Mezsgye / Edgelands című friss hazai webcomic.

Lakatos István írja a történetet Szegedi Péter közreműködésével, amiről a hat oldalnyi bevezető túl sokat nem árul el, mégis hirtelen annyi és olyan dolgokat zúdítanak az olvasóra egy műszak előtti melós csevegéssel, hogy repetáért könyörgő twistolivérként böktem a feliratkozás gombra. Műfajra horrorfantasyre kell számítani, de a nyitó párbeszéd abszurditásában már érezni előre egy csipetnyi sötét Lakatos-féle humort.

Kovács Péter rajzoló munkájából is csak ízelítő ez a hat oldal, de az már dicséretes, hogy ezt a felvezető beszélgetést is sikerült úgy megrajzolnia, hogy elkerülte a kézenfekvő beszélő fejek csapdáját, és a szereplők tudnak egyszerre beszélni és cselekedni is. A karakterek mimikája kifejező, az arcok valódi érzelmeket tükröznek. A világot éppen csak megpillantjuk, de nagybetűs hangulat csak úgy árad az oldalakból.

Telefonra is optimalizálták, én azért inkább azt javaslom, hogy számítógépen olvassátok, mert úgy igazán érvényesülnek az oldalkompozíciók. Az oldal letisztult és egyszerű, semmi sallang nincsen meg felesleges üveggyöngy. Van nyelv- és fejezetválasztás, egy mező a mailcímednek meg a feliratkozás gomb. Amit erősen javaslom, hogy használjatok.

A papír alapú képregények rajongóinak jó hír, hogy később nyomtatott kiadás is várható belőle.

kóbor