Marvel-szuperhősök titkos háborúja 2. (NMK #26)

Cím: Marvel-szuperhősök titkos háborúja 2. (NMK #26)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Jim Shooter, Mike Zeck, Bob Layton, John Beatty, Jack Abel, Mike Esposito, Christie Steele, Nelson Yomtov, Paul Becton
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum:
Terjedelem: 190 oldal
Megjelenés: 2018.12.20.
Megvásárolható: Újságárusok
Online vásárlás: szukits.hu

Földtől fényévekre szakadt Marvel-hősök és –gonosztevők folytatják a legnagyobb kincsért vívott titkos háborújukat! A küzdelem során újabb veszély üti fel a fejét: Fátum doktor azt tervezi, hogy megkaparintja a Túlontúli mérhetetlen hatalmát. A hősök tudják, hogy mindenáron meg kell akadályozniuk ezt, máskülönben az egész világegyetem fejet hajt Fátum előtt!

A gyűjtemény a Marvel Super Heroes Secret Wars 7-12. számát tartalmazza.

Előszó:

A Marvel-szuperhősök titkos háborújának kidolgozásakor a főszerkesztő – egyben a történet írnoka –, Jim Shooter már a legelején leszögezte, hogy a sorozat változásokat okoz majd a Marvel világában. Elvégre ez nem egy közönséges összecsapás volt, hanem háború. Következményekkel, áldozatokkal és az ehhez megfelelő módon viszonyuló szereplőkkel.
Ezek a következmények töltötték fel tartalommal a háborút, ez biztosította a helyét a Marvel történelmében. Habár egyes utórezgések hamar elhaltak, mások – mint például Pókember fekete jelmeze – a Marvel szerves részévé váltak. A legnagyobb hatást mégis magára a képregényiparra fejtette ki: a Titkos háborúval köszöntött be a céges szintű crossover-események hajnala. A hasonló gigaesemények
(mint például a Polgárháború, a Mutánsvilág vagy az Ostrom) mostanra az éves ütemrend részévé váltak – például amikor ezt a könyvet a kezetekbe veszitek, éppen fut a következő, az Infinity Wars. Ezek a Marvel legkiválóbb alkotói által készített várva várt történetek aztán évről évre az eladási listák élén végeznek.
Habár a játékfigurák nem teljesítették be a hozzájuk fűzött reményeket, képregényként a Marvel-szuperhősök titkos háborúja példa nélkül álló sikert könyvelt el, és megnyitotta az utat a milliónyi utána jövő képregényesemény előtt.
Lapozzatok hát, hogy kiderüljön, ki diadalmaskodott a csatavilági titkos háború harcmezőjén…

Előzmények:

A Marvel-univerzum legismertebb hősei és gonosztevői egyetlen szempillantás alatt az úgynevezett Csatavilágon, a mérhetetlen hatalmú Túlontúli által alkotott bolygón találják magukat. A szuperlények erejétől lenyűgözött teremtmény aztán halálos küzdelemre kényszeríti az egybegyűlteket, azzal az ígérettel, hogy a győztes csapat minden tagjának összes vágyát teljesíti.
Dr. Fátum eleinte hátat fordít a bűnözőknek, és azt tervezi, hogy megszerzi Túlontúli hatalmát, ám hamar belátja, hogy segítséggel könnyebben boldogul, ezért elfogadja a gaztevők vezetői tisztségét, majd a csapatuk számára biztosított földöntúli citadella fejlett technológiájával két új szuperbűnözőt alkot Vulkána és Titánia személyében.
A hősök csapatában is repedések jelennek meg, az X-Mennél pedig bejelentik, hogy kilépnek a társulásból. Hasonló módon a Galactusként ismert kozmikus jelenség sem csatlakozik a gonosztevőkhöz.
A két csapat számos alkalommal összecsap, miközben folyamatosan a rájuk kényszerített univerzumfordító esemény és a honvágyuk között őrlődnek. Az egyik csata végén aztán Molekulaember egy egész hegyet dob a hősökre, ami maga alá temeti őket. Hatalmas erejének hála Hulk megtartja az ormot addig, amíg Reed Richards összeeszkábál egy hevenyészett fegyvert, amivel utat váj maguknak.
Galactus ekkor magához szólítja otthonát, a naprendszer méretű Taa II űrállomást. A terve egyértelművé válik Reed Richards és Amerika Kapitány előtt: amennyiben mindkét sereggel egyetemben felfalja a Csatavilágot, úgy kizárásos alapon ő nyeri meg a háborút. Ráadásul a helyzet még rosszabbra fordul, amikor Küklopsz optisugara véletlen vulkánkitörést okoz ugyanabban az összecsapásban, ahol Roncsoló megöli Darazsat.
A hősök most azért küzdenek, hogy megbosszulják elesett társukat és megszökjenek a galád Túlontúli Csatavilágáról!

Előzetes:

Oldalak: 1 2