Marvel Studios hírek – Disney Investor Day 2020

Tegnap lezajlott a Disney Investor Day 2020, amit elszánt éjjeli bagoly rajongók követhettek online élőben is. A többieknek viszont összegyűjtöttük a Marvel filmekkel, sorozatokkal és rajzfilmekkel kapcsolatos legfontosabb bejelentéseket.

Január 15-én érkezik a WandaVision a Disney Plus-ra. Ennek örömére ki is jött egy új előzetes:

Márciusban követi a The Falcon and the Winter Soldier, ehhez is jött egy előzetes:

Loki májusban jön, és ha eddig nem izgatott nagyon ez a sorozat, az előzetes után ez valószínűleg egy csapásra megváltozik:

A Ms. Marvel sorozatból is kaptunk pár szeletkét. Túl sok mindent nem árul el (szerencsére), de Kamala Kahn szerepére szerződött Iman Vellani egyszerűen tökéletes.

A What if? animációs sorozat – ami nevéhez és a képregényekhez híven különböző „mi lett volna, ha” történeteket mutat be – is kapott egy új előzetest:

A Hawkeye sorozat 2021 késő ősszel lesz elérhető előre láthatólag. Renner mint Hawkguy mellé immár hivatalosan is csatlakozott Hailee Steinfeld mint Kate Bishop, és természetesen Pizza Dog is.

Ezek mellett természetesen egy nagy csokor új sorozatcímet is bejelentettek:

Ironheart: a képregényekből ismert ifjú mérnökcsoda, Riri Williams színre lép.

Armor Wars: ugyan Tony meghalt, az öröksége tovább él, és ez igaz a páncélokra is. Irdatlan fémfeszkó a láthatáron, Rhodey, a Hadigép főszereplésével.

Secret Invasion: a Pókember: Idegenben vége után nagyjából senkit nem ér meglepetésként, sőt, szinte vártunk is valami hasonlót. Amire számíthatunk, az rengeteg skrull, Sam Jackson Nick Fury szerepében, és Ben Mendelsohn is visszatér, mint Talos.

James Gunn túlpörgött: szintén a Disney Plus-ra érkezik valamikor 2022-ben a harmadik Galaxis Őrzői filmmel – ami 2023-ra várható – együtt forgó GotG: Holiday Special. Ha ez még mindig nem elég: I Am Groot címmel egy sornyi rövid filmecseke is készül, a főszerepben nem meglepő módon: Groot.

Quantumania alcímmel érkezik az Hangya 3, visszatér Rudd, Lily, Douglas és Pfeiffer is, és színre lép a Marvel univerzum egyik legnagyobb gonosztevője: Kang a Hóditó.

2022-ben érkezik a Fekete Párduc 2, és Feige megerősítette, hogy T’Challa szerepére nem vesznek fel másik színészt az elhunyt Chadwick Boseman helyére.

A második Doctor Strange film, a Multiverse of Madness kapcsolódik a WandaVision sorozathoz és az egyelőre cím nélküli harmadik Pókember filmhez. Meglepődtünk? Nos, azok alapján, amiket eddig tudni lehetett, nem különösebben.

Az utolsó új filmes bejelentés viszont eléggé bomba: végre kapunk egy új Fantasztikus Négyes filmet, amit Jon Watts (Pókember: Idegenben) rendez.

A végére pár szereposztással kapcsolatos frissítés: az Amazon sorozatban a Tatiana Maslany alakította főszereplő mellett egészen biztosan találkozhatunk Mark Ruffaloval, Bruce Banner szerepében. A Marvel Kapitány 2 filmben a Ms. Marvel sorozat címszereplője, Iman Vellani is feltűnik majd. A negyedik Thor filmhez leszerződtetett Christian Bale szerepére is fény derült, ő alakítja majd Gorr-t, az Istenölő.

Ennyit a várható Marveles mozgóképekről és animációkról, most mars vissza képregényeket olvasni!
kóbor