Marvel+ 2013/6

Cím: Marvel+ 2013/6
Szerző(k): Többen
Kiadó: Kingpin
Ár: 990 Ft
Formátum: füzet
Terjedelem: 72 oldal
Megjelenés: 2013.11.20.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás:
Bevásárlólista: Loading

Megjelent a Marvel+ #12 (2013/6), az idei év utolsó Marvel válogatás adagja, melyben befejeződik az első X-Men történet és dupla epizóddal véget ér Thor története is:

Az X-MEN újjászerveződött, és a XAVIER INTÉZET ismét megnyitotta kapuit.
Éppen ebben az időben jelentette be DR. KAVITA RAO a nyilvánosságnak, hogy sikerült izolálnia a mutáns gént — és gyógymódot találnia rá. A hír az egész Xavier Intézetet sokkolta.
BESTIA titokban meglátogatta dr. Raót (régi kollégáját) a Benetechnél, aki adott neki egy mintát a szérumból, amit letesztelhet — és talán magán is kipróbálhatja. Azon az éjszakán Bestia a szérum tanulmányozása közben megdöbbentő felfedezést tett: dr. Rao mutáns holttesteken tesztelte az anyagot. Az X-Men azonnal a Benetechhez ment, hogy kivizsgálja az esetet, de amint elmentek, egy ellenségük, akivel nemrég harcoltak — aki ORDnak nevezi magát, és kapcsolatban áll dr. Raóval —, látogatást tett az intézetben, és végrehajtotta a szérum első sikeres kísérletét az egyik diákon.
Eközben KITTY PRYDE a Benetech föld alatti börtön részlegében nagyobb felfedezést tett, mint amire számított: a rég halottnak hitt X-tag, PETER RASZPUTYIN, más néven KOLOSSZUS, Kitty első szerelme él és virul.
Ezalatt a helyzet csak fokozódott a többi X-Man számára, amikor Ord visszatért a laborba — de Peter végül megmentette őket, és legyőzte Ordot. Éppen végezni akart vele, amikor megjelenik NICK FURY EZREDES egy egész SHIELD-különítménnyel.

Ego, az eleven bolygó továbbra is döbbenetes sebességgel száguld keresztül a hipertéren. Valamiképp elhagyta pályáját a Fekete Galaxisban, és önerőből utazik a légüres téren át – bomlasztva a Föld naprendszerét. Thor alászállt az élő planéta felszínére, hogy feltartóztassa, ám az idegen megállította, aki miután felfedte, hogy ő Ego teremtője, figyelmeztette, ne avatkozzon a bolygó sorsába. Ám Thor az elcsatangolt planéta röppályája mentén haladva elérkezett Taneleer Tivan – a Gyűjtő – múzeumához, ahol kiderült, mi csábította pályaelhagyásra a bolygót: Ego testvére, Alter Ego tartózkodik ott…
és a viharisten meglepetésére az ő egyik szerelme is a távoli múltból: Zefír. Miután betaszították egy zsebuniverzumba egy falánk eleven bolygó mellé, Thor megszökik, és találkozik az idegennel, aki elárulja, hogy Ego teremtésének idején, alkotott egy ikerplanétát is a Gyűjtő múzeumának – az egyik bolygó, Ego szabadnak született, a másik, Alter Ego rabságban él. Eltökélte, párbajra hívja őket, hogy felmérje, szabadságban vagy fogságban születik-e erősebb akarat…
mert az egyik biztosan elpusztítja a másikat. Miután Alter Ego megérzi testvére jelenlétét, elhatározza, hogy csak ő maradhat. A két bolygó közeledtével pedig minden készen áll a ketrecharchoz… amelyben a Föld naprendszere maga a ketrec.