Japán Nap

Japán Nap képregényvásárral, filmvetítéssel, zenével, játékokkal és sok-sok érdekességgel!
Szeretettel várunk minden érdeklődőt március 21-22-én a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Thália Színházban megrendezésre kerülő “Japán Nap”-ra. A kétnapos rendezvényen jelen lesz programokkal az Animax, a Japán Alapítvány, a Magyar Anime Társaság, a Magyar-Japán Baráti Társaság és a Mangattack (saját kiadványai mellett lehetőség szerint a teljes magyar mangakínálattal és széles könyv- és DVD-kínálattal)

Március 21. – Thália Színház, 11.00
Képregény, valamint japán tárgyú könyv és DVD vásár, filmvetítés, origami foglalkozás, ikebana bemutató, kandzsi rajzolás, manga rajzolás, cosplay, táncpad, játékok, teaszertartás és japán gasztronómia, koto hangszerbemutató és további japán érdekességek a Thália Színház előcsarnokában.
A 2009-es év mind Japán, mind Magyarország részéről két évfordulót jelent: japán-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 140. évfordulóját és újrafelvételének 40. évfordulóját.
Japán és Magyarország diplomáciai kapcsolata 1869-ben, az Osztrák-Magyar Monarchia idején vette kezdetét. A II. világháború után 1959 augusztusában a diplomáciai kapcsolatot újraélesztik, 1960-ban mindkét országban létrehozták a követséget, majd 1964-ben mindkét ország azt nagykövetségi rangra emelte.
1989 után, miután Magyarországon a rendszerváltás megtörtént, részben japán támogatásnak köszönhetően a két ország közötti kapcsolat ugrásszerű fejlődésnek indult. Azóta a két ország kapcsolata a politika, a gazdaság és a kultúra terén folyamatosan fejlődik. Ennek ékes bizonyítéka a fesztivál japán kultúrát bemutató sorozata.
A programok ingyenesek és 17 óráig tartanak.

Március 21. – Thália Színház, 19.30
A kotótól a klasszikusokig
Alkan: Szimfónia zongorára
Minoru Miki: Hanayagi
Gayo Nakagaki: Peace
Gayo Nakagaki: Gekko no Kirameki
Beethoven: Esz-dúr zongoraötös
Mozart: c-moll szerenád
Közreműködik: Yoshihiro Ota – zongora, Gayo Nakagaki – koto, Tokyo-Budapest Ensemble (művészeti vezető: Berkes Kálmán)
Jegyárak: 3500, 2500 Ft
Jegyvásárlás: ticketportal.hu
Amennyiben az interneten nem talál már helyet, hívja a Közönségszolgálatot (486-3311), vagy írjon a jegyKUKACfesztivalvaros.hu e-mail címre.

Március 22. – Thália Színház, 11.00
Képregény, valamint japán tárgyú könyv és DVD vásár, filmvetítés, origami foglalkozás, ikebana bemutató, kandzsirajzolás, mangarajzolás, cosplay, táncpad, játékok, teaszertartás és japán gasztronómia, kiállítás, koto hangszerbemutató és további japán érdekességek a Thália Színház előcsarnokában.
Forrás: btf.hu