Make Mine Mickey Mouse!

Re: a Disney megveszi a Marvelt.
Az első, ami meglepett, az a hír váratlansága. Hogy tudták ezt így titokban tartani eddig – mert már biztos tárgyaltak egy ideje – mikor minden hír kiszivárog napjainkban?
A másik, hogy miért pont most került rá sor, miért nem az ezredfordulón, mikor a Marvel csődbe ment? Inkább vegyünk egy drágább sikeres céget, mint egy olcsó, de csődbe jutottat?

A hír nagysága csak a Warner-DC üzlethez hasonlítható évtizedekkel ezelőttről, eltart még egy darabig, míg felfogjuk, mit is jelent majd ez a képregényekre nézve.
Az biztos, hogy több gyerekeket megcélzó és a Disney tulajdonában lévő filmeken, rajzfilmeken alapuló képregényt láthatunk majd a jövőben, mint ahogy a Warner Kids részlegénél is történt.
Az pedig szinte kizárt, legalábbis rövidtávon, hogy egy univerzumba kerüljenek a Disney és a Marvel jól ismert karakterei, de a vendégszereplések ziccerét biztos nem hagyják ki, hiszen olyan mennyiségű eredeti karakterről beszélünk mindkét félnél, amivel kevés megálmodott világ rendelkezik, akár a képregényeket, akár könyveket, filmeket nézzük. Talán nem túlzás azt állítani, hogy ezután a Disney rendelkezik a világon a legtöbb teremtett karakter feletti joggal.