Magyar Usagi, magyar Hellboy a legjobbak között

Néhány nap alatt két jelentős sikert is elért hazai képregényes, ráadásul a két történet hasonlít is egymásra: mindkét esetben már klasszikusnak tekinthető amerikai sorozat átértelmezésére hirdettek meg nemzetközi pályázatot, melyekre a legeslegjobbak közé egy-egy magyar képregényrajzoló került be.

Az itthon is töretlenül (!) megjelenő Usagi Yojimbo sorozat amerikai jubileumi kiadványához a képregények nemzetközi mezőnyéből kerestek rajzokat. Ezt kiegészítendő pedig a rajzok eredetijének egy bővített körére licitálni is lehet. Lakatos István alkotása mindkét halmazba is bekerült, azaz: ha nem sikerül lecsapnod az eredetire (10 dollárral indult, most tart 88-nál és még van hátra 5 nap – a bevételt jótékonysági célra fordítják), akkor viszontláthatod a Lencsilány alkotójának ezt a munkáját egy amerikai képregényfüzetben!

Szintén a Dark horse Comics kiadóhoz köthető az a Hellboy projekt, melyben a húsz éves karakter témájára lehetett beküldeni grafikai munkákat. A verseny komolyságát mutatja, hogy több mint félezer munkából kellett válogatnia a zsűrinek és az elmúlt hetekben sok ismert magyar alkotó Facebook falán láthattuk viszont pályázati munkájukat. László Márk itt a megosztott második helyezést érte el. László Márk a Fa*zzine második számában mutatkozott be a hazai képregényeseknek. És ha már újraértelmezés: Felvidéki Miklóssal közös Pókember rajzait tartalmazza a tavaly kiadott The Ammmmazing Armpitt Web. Arról nincs információnk, hogy ezt a művet viszontláthatjuk-e nyomtatásban.

további továbbiak:
Hellboy pályázat eredményhirdetése
Lakatos István Usagi grafikája az EBayen
A jubileumi Usagi kiadvány ismertetője a Dark Horse oldalán