Marvel-Akcióhősök Pókember: Új kezdet

Pókember vitán kívül az egyik legismertebb és legnépszerűbb szuperhős. Miután a gyerekeknek van már otthon LEGO készlet, plüss- és akciófigura, póló, pulcsi, rágó, joghurt, a képernyőbe meg lassan beleég a Pókverzum, jogosan merül fel a kérdés: aztán valami ilyesmi nincs képregényben? A Hihetetlen Pókember ugyan kézenfekvő választásnak tűnik, de a jelenleg futó sztorik nem egy rajzfilmektől és pókemberes cókmóktól felpörgetett 7 éveseknek szólnak. Egész egyszerűen már a történetvezetés is sokkal összetettebb ahhoz, hogy Dan Slott-ot adjunk a gyermek kezébe. A Vad Virágok decemberben megjelent új kiadványa, a Marvel-Akcióhősök (Marvel Action) sorozat eredetileg az Irány a Pókverzum előtt egy hónappal indult a Marvel és az IDW közös kiadásában, és pont ezt az űrt hivatott betölteni.

Az Új kezdet egy vadiúj univerzumban játszódik, ami ugyan merít a képregények és a különböző adaptációk világából, az olvasók mégis évtizedes kontinuitások terhétől mentesítve, nagyjából bármi előismeret nélkül koncentrálhatnak arra, ami a legfontosabb: hogy élvezzék a történetet. Delilah S. Dawson pedig gondoskodott arról, hogy ez így is legyen, méghozzá korosztálytól függetlenül. A sztori könnyed, viszont egyáltalán nem bugyuta, így az idősebbek sem fogják a sarokba hajítani. A füzeteket felépítése nagyon okos és átgondolt, szépen folyamatosan gördül előre a cselekmény, pont a megfelelő mennyiségű életképpel és akciójelenettel megtűzdelve. A hangvétel kellemesen fiatalos, és amennyire meg tudom ítélni, Benes Atti fordítása remekül vissza is adja. A történet kezdetén a gimis Peter már aktív szuperhős, és még visszatekintéseken keresztül sem kell újra átvenni az eredettörténetét, pókcsípéssel, Ben bácsival, nagy hatalommal. Legnagyobb problémája a szuperhős lét, és hogy azzal egyedül kell megbirkóznia, így kerül a Hírharsona gyakornoki programjába, amit a személyazonosságát egyedüliként nem titkoló Tony Stark támogat. A vele egykorú Miles Morales is Starkkal szeretne találkozni, míg Gwen Stacy szülői nyomásra vesz részt a programban. A véletlen (na persze) egy asztalhoz sodorja őket, és innentől egyenes út vezet a Pókfejek csapatának megalakulásához. Gwen és Miles háttere sincsen kibontva vagy túlmagyarázva, egyetlen beszélgetésben lezavarják a pókcsípéses eredetet, aztán elhúznak rámenezni.

Az argentin Fico (teljes nevén Federico) Ossio rajzai pont olyanok, mint ez az új univerzum, egyfajta átmenet a mai modern szuperhősös képregények átlag vizualitása és a rajzfilmek közt. Ideális felszálló kártya lehet a képregényvonatra. Itt is minden a helyén van: a képi humor, a kicsit túlzó mimika és legfőképp a jól megkomponált, látványos, igazi pókfüzethez méltó akciójelenetek.

A Marvel-Akcióhősök Pókember maradéktalanul teljesíti a könnyed szórakoztatás ígéretét, valóban korosztálytól függetlenül, minden Pókfej-rajongó számára. Simán az lehet a fiatal olvasóknak, mint ami a Pókember és Csodálatos Barátai rajzfilmsorozat volt a maga generációjának. A sorozat első kötete megtalálható már az újságárusoknál is, a következő háromra meg elő is lehet már fizetni a kiadó webshopjában. A bennem élő kisfiú mindenesetre nagyon várja már az áprilist.

kóbor

Cím: MARVEL AKCIÓHŐSÖK: PÓKEMBER #1 – Új kezdet
Szerző(k): Delilah S. Dawson, Fico Ossio
Kiadó: Vad Virágok
Ár: 990 Ft
Formátum: puhafedeles kötet
Terjedelem: 80 oldal
Megjelenés: 2020.12.04.
Megvásárolható: Képregényboltok
Online vásárlás: vadviragok.hu szukits.hu kepregenymarket.huVAN MÉG MÉG MIT OLVASNI: