KultMegálló 2008

A barlangrajzokkal már az ősember (Homo neanderthalensis) is készített képregényeket… kezdhetnénk, hiszen rajzaik szertartásos történeteket meséltek el, de valójában a „buborékos”, eleinte oktató célzatú képregény a 19. század találmánya. A képregény korhatár nélküli: képekbe csomagolt mese, izgalmas krimi, szuperhősök, megmosolyogni való, esetlen figurák – a történetmesélés minden olvasó figyelmét leköti…

KultMegálló ’08 – megnyitó
2008 Június 4. Szerda, 21 óra, Hild udvar

A kiállítást megnyitja Jean-Luc Cornette belga képregényrajzoló.
A tárlatot köszönti dr. Hargitai János a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, valamint dr. Tóth Bertalan Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere, Gunzinám Mária a BROKERNET Holding Zrt. pécsi irodájának vezetője.
Közreműködik a SKA-Pécs.
A megnyitót 21.45-től egy mediterrán hangulatú fogadás, a Zat koncertje valamint animációs filmek vetítése követi.


KultMegálló ’08 – Nemzetközi köztéri képregénykiállítás
2008 Június 3. Kedd, 17 óra – 2008 Június 30. Hétfő, Pécs, buszmegállók

A barlangrajzokkal már az ősember (Homo neanderthalensis) is készített képregényeket… kezdhetnénk, hiszen rajzaik szertartásos történeteket meséltek el, de valójában a „buborékos”, eleinte oktató célzatú képregény a 19. század találmánya. A képregény korhatár nélküli: képekbe csomagolt mese, izgalmas krimi, szuperhősök, megmosolyogni való, esetlen figurák – a történetmesélés minden olvasó figyelmét leköti.

A Művészetek és Irodalom Háza a tavalyi nagysikerű VersMegálló után ezúttal képregényeket kínál Pécs utazóközönségének. Júniusban a pár képkockás „comicsok” mellett folytatásos történeteket is megtekinthetnek azok, akik a tömegközlekedést választják.
Érdemes hát buszra szállni, de még érdemesebb várni azokra.

Kísérőprogramok:

  • belga animációs filmek éjszakája
  • a Zat együttes koncertje
  • Ballon és buborék – A krimi a Vallónia-Brüsszeli képregényben

Forrás: pmh.hu