Kölykök + képregények kiállítás

Szeptember 7-én 17 órakor nyílik képregény-kiállítás a Deák17 Galériában (1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17.). A tárlatot Szép Eszter nyitja meg, a kurátor Zsigó Bianka.

Az első igazi képregények több mint 100 évvel ezelőtt jelentek meg Amerikában, és míg korábban népszerűségük nem volt töretlen, manapság közkedveltségük egyre csak növekszik. Bármely korszakban vizsgáljuk ezt a műfajt, elmondható, hogy gyakran szereplői illetve publikuma is a gyerekek közül kerülnek ki.

A tárlaton a történetekkel együtt növünk majd fel. Kedvenc meséinktől kezdve, megjelennek gyermekkori álmaink és traumáink, az első szerelem, a kamaszkori problémáink, majd a fiatal felnőttkori dilemmáink, valamint a szülővé válás katarzisa, amelytől kezdve mi már nem lehetünk többé gyerekek.

A Deák17 Galéria kiállítása is ezen a nyomvonalon halad majd, kortárs magyar grafikusok képregényeiből nyújtva válogatást, melynek témája, valamint célközönsége a legifjabb nemzedék.

Kiállító művészek:
Baranyai András, Bernát Barbara, Cserkuti Dávid, Csordás Dániel, Felvidéki Miklós, Fritz Zoltán, Fritz-Majer Nóra, Ghyczy Csongor, Halter András, Kárpáti Tibor, Koska Zoltán, Kovács Viktória, Lanczinger Mátyás, Lakatos István, Oravecz Gergely, Pásztor Alexa, Sárdi Katalin, Stark Attila, Takács Anikó

A kiállítás október 27-ig tekinthető meg, keddtől péntekig 10 és 18 óra, szombaton 9 és 13 óra között.

Forrás: Facebook