Kittenberger a Brancson

Nemrég megkezdte a tesztüzemét a Brancs, az első magyar közösségi finanszírozásos platform, vagy ahogy magukat nevezik “közösségi piactér”. A jelenleg beta verzióban működő oldal legfontosabb funkciói elérhetők, lehet kampányokat indítani és támogatni is. A kampányokat kategóriákra bontva gyorsan át lehet szaladni, számunkra a legérdekesebb a “Művészet, kultúra, szórakozás”. Az oldal csapata gondoskodott róla, hogy már induláskor lehessen miből szemezgetni, és az első kampányok között kapásból van is egy képregényes, amit a Kittenberger alkotói indítottak.

Kezdjük is a legfontosabbal, azaz hogy mit lehet tudni a negyedik – sorozatzáró – albumról, aminek a (munka)címe a HULLÓCSILLAG:

A sorozat 4., azaz befejező részében hőseink, Kittenberger, Ács és Baka, valamint Liza összefognak, és együtt követik a titokzatos Gobelius bej nyomát a halálos sivatagon keresztül, mialatt Pierrot a bej titka után nyomoz Amerikában. Eközben a világot egy addig soha nem látott veszély fenyegeti: a Gobelius robotok lázadása miatt Európában egy pusztító háború készül kitörni. Az ismert világ pusztulását egyetlen helyszínen lehet megakadályozni: Gobelius bej titkos gyárában, amelynek központja a Danakil föld mélyén, a Pokol kapujánál található – és ahová végre hőseink is megérkeznek.

Ehhez kapunk még egy várható megjelenési (kézbesítési) dátumot is: 2023.06.30. Szóval jövő júnisban véget ér a Kittenberger sorozat.

A kampány egyszerű és lényegretörő, összesen öt szintből áll, és mindegyik szinttel a képregény elkészítését lehet támogatni.

A “belépő” szint egy ötezres, és ezért a sorozatzáró albumot kapjuk, az előző hárommal megegyező formátumban. A következő szinttel mind a négy albumot, tehát a teljes sorozatot behúzhatjuk – albumonként háromezerért, ami igazán baráti ár. Főleg úgy, hogy minden szint támogatóinak ingyenesen postázzák a köteteit.

A harmadik szinttel kezdve már nem a negyedik önálló albumra, hanem egy gyűjteményes, keménytáblás kiadásra lehet ráugrani, ami a tervek szerint 200+ oldalnyi képregény mellett kb. 40 oldalnyi extrát is tartalmaz majd. Ezek nem csak az ilyenkor “szokásos” karaktervázlatok, alternatív borítók, vendégpinupok vagy szkriptrészletek lesznek, de kapunk extra történetet is. Továbbá ebbe a kötetbe az éppen ráncfelvarrás alatt álló első album friss, ropogós változatban kerül majd be. A negyedik szinttel azokra gondoltak, akiknek mindenhogyan is kell a gyűjteményébe: külön albumban és exkluzív hácében is. A legdrágább, 32 ezres csomaggal egy A4-es eredeti rajzot is megcsíphetünk. Ebből a keménytáblás albumból 200 sorszámozott, egyedi borítós kiadás készül, a három szint támogatóinak.

A csapat jelenleg a negyedik album forgatókönyvét írja, Brazil nagyjából 10 hónap alatt meg is rajzolja, és a tervek szerint a 18. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon már ott lesz a kész album is.

A lényeg: KITTENBERGER KAMPÁNY A BRANCSON!

kóbor