Kit Carson

Cím: Kit Carson
Szerző(k):
Kiadó: Nero Blanco Comix
Ár: 3000 Ft
Formátum: puhafedeles kötet
Terjedelem: 160 oldal
Megjelenés: 2023.05.14.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

A 18. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválra jelenik meg a Nero Blanco Comix western-újdonsága.

Kit Carson létező személy volt, akinek a legendáját már életében számos olcsó ponyvairomány táplálta, 1868-ban bekövetkezett halála után pedig szinte mitikus karakterré vált. A populáris irodalom egyik legnépszerűbb vadnyugati hősének valós és elképzelt kalandjaiból számos képregény készült, főként az 1950-es és 1960-as években. Gyűjteményünkbe ezek közül választottunk ki két angol és egy francia epizódot.

A történeteket bérmunkában készítette a brit Amalgamated ill. a francia Impéria kiadó, az alkotók nevét nem tüntették fel, így a szerzőségük csak valószínűsíthető, másodlagos források és a rajzolói stílusjegyek alapján.

Az első epizód eredetileg a Cowboy Picture Libraryben jelent meg. Szakértői vélemények szerint rajzolója a híres argentin alkotó, Alberto Breccia lehet.

A második történet szintén a Cowboy Picture Libraryből származik. A források alapján nagyon valószínű, hogy a spanyol Jesus Blasco lehetett a rajzoló – vagy személyesen, vagy az általa vezetett stúdió tagjai közreműködésével.

A befejező képregény francia megrendelésére készült. Ennek a rajzolójáról semmilyen információ nem áll rendelkezésre, írója a szignó alapján a spanyol Ramon Ortiga lehet. Ez a rész az Impéria által kiadott Kit Carson sorozatban jelent meg, amely eleinte a Cowboy Picture Libraryből vett át történeteket, majd miután azok elfogytak, engedélyt kapott új epizódok készítésére.

A kiadvány kivitelezése hasonló lesz a tavaly megjelent Chico Juarez és Robin Hood kötetekhez.

Előzetes oldalak: