Királyok és Keresztek – Képes Krónikák

Cím: Királyok és Keresztek – Képes Krónikák
Szerző(k): Németh Levente és Mészáros János
Kiadó: ?
Ár: ? Ft
Formátum: kötet
Terjedelem: 100 oldal
Megjelenés: 2017.11.31.
Megvásárolható: Könyvesboltok
Online vásárlás:
Bevásárlólista: Loading

A kilencedik.hu elsőként kapta meg az új készülő magyar képregény, a Királyok & Keresztek sajtóanyagát, amit változtatások nélkül teszünk közzé. Az előzetes képek és információk alapján megállapíthatjuk, hogy igazán kivételes kiadványt tarthatunk a kezeinkben, még az idén: keménykötés, A4, AR – minden mi szem-szájnak ingere.

Hamarosan újra történelmi képregény kerül a magyar könyvesboltok polcaira.

A jól ismert és korábban nagy népszerűségnek örvendő történelmi témájú képregények hagyományát eleveníti fel Németh Levente és Mészáros János készülő kiadványa, a Királyok és Keresztek- Képes Krónikák. Egy kalandregény-szerű történet gyönyörűen kidolgozott képi világgal és modern virtuális tartalmakkal megjelenítve, ami nemcsak a historikus témákat kedvelők számára lesz élvezetes olvasmány, de talán a fiatalabb generációt is meg tudja szólítani.

A történet a kora középkorba, a 1030-as évekbe viszi vissza az olvasót: a Német Római Császárság vasöklű uralkodója támadást indít, hogy végleg kiszorítsa az egyre jobban megerősödő, de még mindig fél-nomád és nem kis részben pogány Magyar Királyságot a Kárpát medencéből. Az öregedő István király utolsó élő fiúgyermekét, a fiatal Imre herceget küldi háborúba, hogy megbízhatatlan, ám annál fennhéjázóbb olasz lovagjaival és a régi lovas harcmodort levetni nem tudó, de hűséges magyarjaival felvegye a harcot a talpig páncélos teuton lovagokkal. További részletek a történetről, a szereplőkről a kiralyokeskeresztek.hu weboldalon találhatóak.
Németh Levente képei, Mészáros János forgatókönyve bizonyítják, hogy egy régi történetet is el lehet mesélni érdekesen. A megjelenő kiadvány érdekessége, hogy néhány szereplő valós személyekről lett megformázva: az ifjú herceg francia vívómestere kísértetiesen hasonlít Szilágyi Áron vívó olimpiai bajnokunkra, míg Tonuzoba, a megátalkodott, makacs pogány besenyő-fejedelem arcát nézve jogosan várhatjuk, hogy Schuster Lóri, a P.MOBIL együttes frontemberének érces hangján szólal meg.

A Királyok és Keresztek első kötete, Voluntas Tua, azaz Legyen meg a Te akaratod 2017 novemberében két nyelven, magyarul és angolul is megjelenik egy 100 oldalas, A4 formátumú, full color, exkluzív kiadvány formájában. A képregény érdekessége, hogy a hagyományos, képi történetmesélés mellett egy okostelefonokra letölthető applikáció révén további érdekességek is elérhetőek: láthatunk majd harcoló német rittert, magyar lovas-íjászt és a kora középkori Bécs egyik jellegzetessége is megjeleníttethető az Augmented Reality kiterjesztés révén. Emellett a képregény szövegét kiegészítő párbeszédek, történelmi információk is elérhetőek lesznek a mobiltelefon és tablet-tulajdonosoknak. A képregény alapjául szolgáló, teljes regény 2018 áprilisában jelenik meg. Az első kötet már előrendelhető a weboldalon vagy a Facebook oldalon keresztül.