Képregény készítése családi fotókból

[Techline] Amikor már unjuk a fotóalbumokat, a naplót és a családi videókat, készítsünk képregényt a család és a barátok szórakoztatására. Ehhez persze optimális esetben nem árt egy kis rajztudás és egy jó tördelő szoftver. Vagy mégsem? Bizony, nincs szükségünk sem ilyem, sem olyan tehetségre, jártasságra, mindössze egy fényképezőgépre és a Comic Life Deluxe szoftverre.

A program Windowson és Macen is használható, ráadásul nem igényel pilótavizsgát: valamennyi funkció adja magát. A segítségével pillanatok alatt humoros képregényt varázsolhatunk a családi fotókból.
Az persze unalmas lenne, ha ez a ténykedés kimerülne annyiban, hogy egymás mellé helyezzük a fotókat egy lapon. Nem, nem erről van szó! Egy képregény egyen mozgalmas, változatos, profi. Legyenek benne párbeszédek, poénok, csattanók, és persze nem árt, ha valami kis történetet is kreálunk. Mindez rajtunk múlik, ám az, hogy miként lesz ebből képregény, már a Comic Life-on.

A Comic Life elindítása után a jobb oldali Libraries panelen választhatjuk ki, milyen legyen képregényünk elrendezése. Számtalan sablonból válogathatunk, de ha nem találnánk kedvünkre valót, bármikor módosíthatjuk a történet jeleneteit tartalmazó panelek elrendezését, nagyságát a lapon. Sőt, akár saját sablonokat is készíthetünk, hogy később még egyszerűbb legyen a munka.
Ha megvan az elrendezés, jöhet a képek kiválogatása. A Maces változatban a Libraries panelen láthatóak iPhoto gyűjteményünk képei, így akár onnan is bedobálhatjuk a kívánt képeket a helyükre. Windowson a Képek mappát és a különböző képgyűjteményeket látjuk itt, de természetesen elérünk a programból bármilyen más mappát is, így szinte lényegtelen, hol tároljuk a szükséges képeket. Sőt, ha webkamerát is csatlakoztatunk a géphez, akár „helyben” is készíthetünk képeket.

A teljes cikk elolvasható a techline.hu-n.