Julia #4

Cím: Julia #4
Szerző(k): Giancarlo Berardi, Giuseppe De Nardo, Maurizio Montero, Luigi Siniscalchi
Kiadó: Anagram
Ár: 2900 Ft
Formátum: puhafedeles kötet
Terjedelem: 136 oldal
Megjelenés: 2023.07.09.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Érkezik az új Julia kötet is a nyári börzére! A börzén kedvezményes áron, 2500 Ft-ét lesz megvásárolható.

Valószínűleg lesznek olyan olvasók, akikhez ez a Julia-epizód áll a legközelebb az eddig megjelentek közül. Már a borítója világosan bemutatja a feszült alaphelyzetet, amelynek kibontásáról a legkevesebbet sem érdemes elárulni előzetesen. Abban persze biztos lehet, aki kézbe veszi, hogy ezúttal is alaposan a mélyére hatol minden ábrázolt emberi érzésnek és motivációnak a forgatókönyvíró Giancarlo Berardi – és vele együtt természetesen Julia Kendall pszichológusnő, az emberi lélek nyomozója is. (Érdekesség, hogy Berardi ezt a történetet két másik ismert írótársa segítségével formálta forgatókönyvvé.)

A kötet fülszövege:

Öngyilkosjelölt áll Garden City egyik belvárosi épületének párkányán, a kilencedik emeleten. A rendőrség erői természetesen arra törekszenek, hogy mihamarabb lehozzák a magasból az ismeretlen férfit. De Julia Kendall kriminológus, az „emberi lélek nyomozója” úgy véli, a helyzet kulcsa a miértekben rejlik.
A rendkívül feszült alaphelyzetből magával ragadó történet bontakozik ki, a sorozat többi epizódjához hasonlóan ismét emberi sorsok mélyebb vizsgálatával, éleslátó társadalomkritikával és persze a mentőakció izgalmaival.

A kiadó közleménye a formátumváltással kapcsolatban:

Esztétikai megfontolásokból ez a Julia kötet (és a remélhetőleg a jövőben érkező továbbiak is) már az olasz eredeti méretében jelenik meg! Ez gyakorlatilag ugyanolyan széles, de nem annyira magas, mint az eddigiek. A Sergio Bonelli kiadó erre a méretre komponálja az oldalakat, és a rajzok körül így tud egyenletes, a szemnek kellemes margó érvényesülni minden irányban. Reméljük, a kötetet kézbe véve mindenki tetszését elnyeri a klasszikus, olasz formátum, amelyet hosszú évtizedek kiadói tapasztalata érlelt ki a fumetti hazájában.

Előzetes oldalak a kiadó oldalán.