Jön a Leviatán tv-sorozat?

Tévésorozat készül a Térség – Leviatán ébredése könyvekből

Az Alcon Television Group, amelyik Blade Runner sorozatot is tervez, összeállt a Vasember (Iron Man) és Az ember gyermeke (Children of Men) forgatókönyvíróival, hogy az elmúlt évek egyik legsikeresebb űroperájából készítsenek pilot epizódot (azaz első részt). Jöhet a The Expanse – A Térség tévésorozat.

A James S. A. Corey álnév alatt publikáló szerzőpáros, Daniel Abraham és Ty Franck 2011-ben robbant be az angol nyelvű piacra a Leviathan Wakes című regénnyel, melyet hazánkban a Fumax adott ki Leviatán ébredése címmel. A The Expanse – A Térség sorozat jelenleg a harmadik köteténél jár: a Caliban’s War és az Abaddon’s Gate magyar kiadása is hamarosan várható a Fumaxnál – a második rész 2014 tavaszán, míg a harmadik 2014 karácsonyán kerül a boltok polcaira.

A pilotot Mark Fergus és Hawk Ostby fogják írni: mindkét úriember a Vasember első részének és Az ember gyermekének a forgatókönyvírója volt (nagyvonalúan tekintsünk most el a Cowboyok és űrlények – Cowboys and Aliens című ballépésben betöltött szerepüktől). A produceri feladatokat Sean Daniel látja el, aki a Graceland producere jelenleg, korábban a Múmia-sorozatban és a Farkasban (Wolverine) látott el hasonló feladatokat; producer lesz még Jason Brown is.

A The Expanse pilotja nagyjából egy órás lesz, az Alcon közleménye szerint egy “sci-fi dráma lesz, detektív elemekkel, amelynek fókuszában az idegen élet felfedezése áll a Naprendszerben”. (sfportal.hu)