Jó Pajtás archívum és adatbázis

Itt Magyarországon csak a képregényrajongók egy szűkebb köre ismeri a Jó Pajtás folyóiratot. Ennek egyik nyilvánvaló oka, hogy a határontúli Újvidéken adják ki, és anyaországbeli terjesztése vagy nincs, vagy elhanyagolható. Pedig a hosszú múltra visszatekintő ifjúsági lap egy időben fontos médiumnak számított a képregény szempontjából. Ma is közölnek „strip”-eket, de már jóval kevesebbet, mint fénykorában.
DGS végre visszakapta a Rendőrségtől számítógépét, így megvalósíthatta egy régi tervét, miszerint felrakja a világhálóra néhány folyóirat adatait, továbbá – ami nekünk fontos – a Jó Pajtás esetében a bennük található képregények főbb adatait és szemléltető oldalait.
A honlap-design és -felépítés erősen a kilencvenes évek amatőr oldalait idézi, de nem is baj, hiszen ide máshol fel nem lelhető adatokért jönnek a látogatók. Amíg meg nem valósul a db.kepregeny.net kiegészítő adatbázisa, addig a magyar nyelvű képregénytörténet egyik szeletéről csak itt találhatnak a gyűjtők, kutatók és érdeklődők adatokat. Itt-ott találni az oldalon hibákat (pl. a 2006-os évfolyam pdf-ei közül találomra egyik se működött), de amint a készítője is felhívja rá a figyelmet: ez erősen munkaközi változat.
Itt egyébként megtalálhatjuk a Jó Pajtásban 1973 és 1985 között közölt képregények adatait, és beszkennelt kezdőoldalait, továbbá 2001-től 2006-ig teljes számokat pdf formátumban.
A továbbiakhoz sok sikert és jó munkát kívánunk DGS-nek!

DGS honlapja