Új mutációk az X-Men harmadik részében

Frissítés: A Fox jómunkásemberei nem rejtették el eléggé Mystique-et, mert a szemfüles rajongók rátaláltak. Colossus-sal együtt. Íme tehát egy, az összes fõszereplõt felvonultató galéria!

(origo) Már megtekinthetõ az interneten az X-Men-sorozat harmadik részének rövid elõzetese. A legfrissebb epizódban a mutánsok bandája új tagokkal szaporodik: egy kék fejû bestiával és egy kistermetû angyallal…

Miután az elsõ két X-Men-film rendezõje, Bryan Singer ráunt a mutánsokra, és úgy döntött, inkább a délceg Superman karrierjét egyengeti tovább a Superman Returns-zel, a Marvel stúdiónak új rendezõ után kellett néznie. Némi bizonytalankodás után letették a garast Brett Ratner, a Csúcsformában és A vörös sárkány rendezõje mellett.

Az X-Men 3-ban visszatérnek az elsõ két film fõhõsei: Xavier professzor (Patrick Stewart), Farkas (Hugh Jackman), Vihar (Halle Berry), Jean Grey (Famke Janssen), Küklopsz (James Marsden), Magnetó (Ian McKellen), Rejtély (Rebecca Romijn), és Rouge (Anna Paquin). Ahogy az elõzetesbõl is kiderül, mellettük új mutánsok bukkannak fel: „Kékszakáll”, azaz a Bestia (Kelsey Grammer, akit leginkább A dumagép címû tévésorozatból ismerhetnek a magyar nézõk) és a termetéhez képest hatalmas hófehér szárnyakkal ékeskedõ Angyal. Utóbbit az ifjú színésztehetség, Ben Foster alakítja, akinek elsõ emlékezetes szerepe Ben Kurtzman megformálása volt Barry Levinson Szabad a szerelem címû filmjében, majd a Sírhant mûvek címû HBO-sorozatban tûnt fel Claire szexuális orientációját illetõen bizonytalan képzõmûvész-hallgató barátjaként.

A cselekmény egy gyógyszer körül bonyolódik, amely képes megszüntetni a fõhõsök mutációit. Emiatt a mutánsoknak dönteniük kell: különleges kívülállók akarnak maradni, vagy inkább beilleszkednének a „normális” emberi társadalomba? A Bestiát alakító Grammer ezzel kapcsolatban így nyilatkozott: „Korábban sosem gondoltam rá, hogy egy képregény-feldolgozásban vállaljak szerepet. De ez az alkotás arról szól, hogy milyen kívülállónak lenni, és ezt az érzést mindenki átéli idõnként. Szerintem a rajongókat is ez a történet fogja meg, és nem a rendezõ vagy a szereplõk személye.”

A történettel kapcsolatban Avi Arad, a Marvel stúdió elnöke azt ígéri a rajongóknak, hogy nem fognak csalódni: „Amikor meglátják, milyen nagy hangsúlyt helyeztünk arra, hogy hûek maradjunk a történethez és a figurákhoz, újra eszükbe jut majd, hogy miért váltak a sorozat rajongóivá.”

Az X-Men 3-at Amerikában 2006. május 26-án mutatják be, a hazai premier jövõ nyáron várható.

[origo]