Hősök hírcsomag 9.10

Amerikában hamarosan indul a második évad és egy gyűjteményes képregénykötet is megjelenik, idehaza hamarosan debütál az első évad DVD-n, és persze folytatódik a magyarra fordított képregénysorozat is…

Idehaza 2007. október 3.-án jelenik meg az első évad DVD-n, íme erről az Xpress.hu adatlapja:

Hősök – 1. évad (7 DVD)
Heroes – Season 1 (USA – 2006)
Műfaj: fantasy, TV-sorozat
Rendezte: Greg Beeman, John Badham, Paul Shapiro, Allan Arkush, Paul A. Edwards
Szereplők: Hayden Panettiere, Masi Oka, Sendhil Ramamurthy, James Kyson Lee, Milo Ventimiglia, Ali Larter, Greg Grunberg
Bolti ár: 7990 Ft

A világ változik, és változunk mi is… Pontosabban néhányan közülünk új képességeket fedeznek fel magukban. Egy rendőr meghallja mások gondolatait, egy diáklány csontjai összeforrnak, és nem hal meg még akkor sem, ha magasból zuhan alá – halhatatlan lesz -, valaki képes átmenni a falon, mások repülni tudnak, vagy megállítani az időt, van aki önkívületi állapotban megfesti a jövő kulcsfontosságú pillanatait. Egyre többen fedeznek fel magukban korábban természetfelettinek tartott képességeket.
Mi történt? Az emberiség az evolúció egy újabb fokára lépett? Egy titkos kísérlet eredménye a változás? Vagy más titkok állnak a háttérben? Kik ők? Mutánsok, földönkívüliek, vagy egyszerűen Hősök, akiknek küldetésük van?
Miután tudomást szerez apja haláláról, Mohinder Suresh genetikus-professzor New Yorkba utazik, hogy kiderítse, miért ölték meg az idős tudóst. Rájön, hogy mások is érdeklődnek apja kutatásai iránt, és rádöbben arra is, hogy kapcsolat van a gyilkosság és a világban felbukkanó mutánsok megjelenése között. Hamarosan az is kiderül, hogy nem minden szuperképességgel megáldott „hős” szeretné a világ megmentésére használni tudását… van, aki éppen az elpusztítására készül!

+ íme pár képecske a kiadvány eredeti, amerikai menüjéről, melyhez vélhetően hasonló lesz a magyar is:

Hír az sg.hu-ról: A legújabb amerikai sikertermék idehaza csúnyán megbukott, így nem is tudjuk, hogy örüljünk-e, hogy a mi torkunkon nem lehet mindent büntetlenül lenyomni, vagy bánkódjunk, hiszen a Hősök esetében sokan remek kis sorozatról maradtak le.
Borítékolható bukás ide vagy oda (Bölcs István már idejekorán megmondta, most biztos tapsikol odahaza), a sorozatot nem érdemes leírni, hiszen bár idehaza még nem nagyon beszélhetünk képregény kultúráról, azonban a TV2 mentve a menthetőt még időben átpozicionálta a sorozatát, mely a szerda este tizes időpontban nem egyszer sikeresen verte el az RTL konkurens szériáját.
Ennek örömére az Intercom október 3-án meg is jelenteti az Amerikában alig pár napja megjelent DVD-t, a Hősök első évadát tartalmazó DVD-szettet. Sajnos az amerikaival szemben a hazai kiadáson nem lesznek extrák, ellenben magyar sztereó szinkront és magyar feliratokat is kapunk az 5.1 angol eredeti hang mellé.
A 7 DVD-ből álló, majd 966 percnyi tartalmat tartalmazó pakkot a szokott 7990 forintos áron lehet hazavinni a boltokból.

Lesz „offline” képregény is:

A DC Comics eddig is a legnagyobb hősöknek adott otthont, és most tovább bővül a kínálatuk, ugynis a Batman és Superman mellett hamarosan feltűnik a Pompomlány, az SZTK Szemüveges, és a Repülő Ember is… Igen, jön a gyűjteményes HEROES HC képregénykötet, mely 240 oldalon foglalja majd magába az első 34 fejezetnyi (az NBC honlapjáról angolul, és innen a KN-ről magyarul is részben letölthető) képregényt és Tim Sale, a filmsorozathoz felhasznált rajzait.
A 2007. október 24.-én megjelenő kötet borítóját pedig a Jim Lee & Alex Ross páros alkotta meg. Ára 30$ körül lesz.

Apróságok a második évadhoz:

Az Amerikában nagy népszerűséggel vetített Hősök hamarosan második évadját kezdi meg. Az első epizódot túlélt szereplőkhöz számos új társ csatlakozik. Ilyen a Star Trek veterán, Nichelle Nichols, valamint a Veronica Mars sztárja, Kristen Bell.
Hazánkban nemrég ért véget a Hősök első évada, Amerikában azonban hamarosan már a második szezon kezdődik. A régi, életben maradt szereplőkhöz folyamatosan csatlakoznak új karakterek, akiket sorozatokban már jártas színészek alakítanak.
Legutóbb a Star Trek veterán, Nichelle Nichols írt alá a második évadhoz. Szerepe szerint egy újabb új karakter, Monica nagymamáját alakítja majd, aki New Orleansban él. Nem tesz túl sokat a sztorihoz. Egy másik sorozatsztár, Kristen Bell viszont már annál inkább.
A megszűntetett Veronica Mars főszereplője Elle bőrébe bújhat, aki Peter Petrelli múltjában játszott komoly szerepet, de komoly befolyással bír majd Claire jövőjére is. A Heroes: Chapter 2 szeptember 24-én veszi kezdetét. (sg.hu)

Kevin Smith is rendezni fog a Hősökben – Valahogy magától értetődőnek tűnik a kapcsolódás, hiszen Kevin Smith-ről mindenki tudja, hogy mekkora képregény-őrült, a Hősök pedig eleve képregényes alapokra építkezik, így nem csoda a nagy egymásra találás.
Smith, miután megrendezte a Reaper című sátáni fejvadászos sorozat első epizódját, a San Diegói Comic-Conon a Hősök készítőjével, Tim Kringgel karöltve bejelentette, hogy a sorozat második évadában rendezni fog, mégpedig a spinoff, a Hősök-leágazás, a Heroes: Origins című mellékszéria első darabját.
A Heroes: Origins 6 részből fog állni, minden egyes epizód saját történettel bír majd és a tervek szerint minél több neves rendezőt szeretnének megnyerni az egyes részekhez. A sorozat ezen 6 epizódja a jelenlegi tervek szerint tavasszal kerül képernyőre és a 40 perc mindig egy-egy új hősről fog szólni, akik közül a nézők az általuk leginkább kedveltet az interneten akár a sorozat 3. évadába „be is juttathatják”. (sg.hu)

Végül, de nem utolsó sorban:

Elkészült a 18. képregény(ecske) magyar változata, a többi mellett megtalálható…