Ha/Ver (Kick-Ass)

Nem baj, ha nem vagy tökéletes. A jó szándék is elég. Légy te is szuperhős!
Dave (Aaron Johnson) már elég képregényt olvasott ahhoz, hogy úgy érezze, mindent tud a gonosz legyőzéséről. Elhatározza, hogy ő is beáll példaképei seregébe: szuperhőssé fejleszti magát. Vesz egy zöld ruhát, választ egy menő nevet, és nekivág a nagy kalandnak, hogy megtisztítsa városát a bűn mocskától. Azonban semmilyen szuperképessége sincs, ráadásul kissé ügyetlen is, ezért könnyen lehet, hogy a testhez álló zöld ruha nem lesz elég feladata teljesítéséhez. Különös felbukkanásának mégis híre megy.
Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Ha/Ver egyre merészebb helyzetekbe kerül. Egyik életveszélyes akciója során egy elszánt apuka (Nicolas Cage) és kislánya sietnek a segítségére, akik szintén jelmezt viselnek, és nem is akármilyet.
A helyi maffiafőnök (Mark Strong) azonban hamar megelégeli az állítólagos szuperhősök buzgóságát. Egy ravasz tervet eszel ki ellenük, hogy végleg eltüntesse az útjába kerülő álarcosokat…
A Csillagpor rendezője máris kultuszgyanús filmet rendezett, amely egy izgalmas, akciójelentekben bővelkedő szuperhősfilm – olyan közreműködőkkel, mint Nicolas Cage, Mark Strong, Christopher Mintz-Plasse , Chloe Moretz.

HA/VER (2010) Akció, Vígjáték 117 perc
Rendező: Matthew Vaughn
Főszereplők: Nicolas Cage, Aaron Johnson, Christopher Mintz-Plasse, Chloe Moretz, Mark Strong
16 éven felülieknek
Stúdió: Lions Gate
Forgalmazó: Intercom
Bemutató dátum: 2010. június 17.
Eredeti cím: Kick Ass