Geronimo Stilton #1

Sziasztok! Geronimo Stilton vagyok, a Rágcsáló Hírek főszerkesztője. Szívesen mesélek nektek magamról és az Egér-sziget többi lakójáról, valamint küzdelmeinkről a fondorlatos kalózmacskák ellen. Ezek az egérfogók állandóan azon mesterkednek, hogy a múltba visszatérve megváltoztassák a történelem menetét. Most éppen 1492-be mennek, Spanyolországba, ahol Kolumbusz Kristóf, a híres tengerész arra készül, hogy az óceánon nyugat felé hajózva jusson el Indiába, és bebizonyítsa, hogy a Föld gömbölyű…

Geronimo Stilton neve valószínűleg ismerősen cseng nagyon sok kisiskolás és persze a szüleik fülében; ez a híres sajtmárkáról elnevezett kisegér (aki persze egy nagyon is komoly rágcsáló, Egér-sziget leghíresebb újságjának, a Rágcsáló Híreknek az igazgatója és főszerkesztője) jó néhány mulattató regényben írta már meg saját és rokonsága kalandjait, melyek újabban rajzfilmekben is viszontláthatók. Mint ő maga írja: „Itt, Rágcsáliában, Egér-sziget fővárosában a könyveim mind bestsellerek! Nem olvastátok még őket? Pedig igazán mulatságos történetek: könnyebbek, mint a friss mozzarella, kívánatosabbak, mint az edami, és ízesebbek, mint az érett parmezán… Igazán bajuszemelő történetek, szavamra mondom!

És most, a regények után, Geronimo Stilton a képregény területén jelenik meg előttünk, és az AMERIKA FELFEDEZÉSE ennek az új, Geronimo Stilton neve által fémjelzett képregénysorozatnak az első kötete. Bár már a regények is törekedtek arra, hogy a szórakoztatáson túl műveljék is a fiatal palántákat, de a képregények még inkább felvállalják ezt a célt: a sorozat minden darabja a történelem valamelyik múltbéli szegletébe viszi vissza az olvasót. Az első kötet történetesen 1492-be, Amerika felfedezésének évébe. A következő kötetben például az ókori Egyiptomot ismerhetjük meg (A SZFINX TITKA), aztán a még távolabbi múltba jutunk, a mamut és a kardfogú tigris birodalmába (A NAGY JÉGKORSZAK), de lesznek kalandok az ókori Rómában, vagy éppen Marco Polót kísérhetjük el utazásai során.

Geronimo Stilton: Amerika felfedezése
Eredeti cím: Alla scoperta dell’America
Eredeti kiadó: Edizioni Piemme S.p.A.
Magyarországon kiadja: Cartaphilus Könyvkiadó
Terjedelem: 48 oldal
Keménytáblás
Fordította: Kotsis Orsolya
Ár: 1900 Ft
ISBN 978-963-266-154-4