Geoff Johns elhagyja Aquamant

A DC egyik agytrösztjének, illetve az újraindított DC-univerzum egyik legjobb, konstans magas színvonalon futó képregénysorozatának útjai idén novembertől elválnak: Geoff Johns a 25. számot követően ugyanis kiszáll a szériából. A füzet egyben a Death of a King sztori lezárása is lesz.

Geoff Johns már évekkel ezelőtti interjúiban is megemlítette, hogy az egyik legnagyobb kedvence Aquaman, és hogy nagyon szívesen írná őt egy saját ongoingban is. Az IGN.com kérdésére, miszerint teljesítette-e a 25 rész alatt mindazt, amit korábban elképzelt, ezt felelte:

„Úgy gondolom a legfontosabb, hogy a karaktert újra ismertté tettük. Amire igazán büszke vagyok, hogy ebben a folyamatban Ivan (Ivan Reis) és Joe (Prado) szinte végig velem voltak, kezdve a Blackes Night-tal, aztán a Brightest Day-jel és végül az Aquaman-sorozatnál. Viszont nem csak Aquamant, hanem Mera-t is kiemeltük a tucatkarakterek közül. (…) Aquaman és Mera most már A-listás hősök, a DC legjobbjai. Remélem ez a jövőben is így marad.”

aquaman-geoff-johns

Geoff Johns az Aquaman-ben elindított szálak egy részét egy eddig ismeretlen, jövő évi nagy eseményben kívánja továbbvinni, illetve a Justice League oldalain is találkozhatunk a karakterrel. Az Aquaman ongoing pedig Jeff Parker-rel fut majd tovább.

Forrás: IGN